Följ vår nya följetong ”Omegan”! Del 1: Spridningen.

Berättelser

BERÄTTELSE. Lärarna på skolan håller ihop de elever som ännu finns kvar i deras klasser och ropar att alla ska hålla sig lugna och bara följa efter dem. Vi rundar den andra skolan vi har och ser ett stort stängsel.

Lärarna på skolan håller ihop de elever som ännu finns kvar i deras klasser och ropar att alla ska hålla sig lugna och bara följa efter dem. Vi rundar den andra skolan vi har och ser ett stort stängsel. Eleverna som knappt hållit ihop springer nu fram mot stängslet men så hörs ett sprakande ljud från en megafon. Jag kan se hur en man kliver fram med megafonen och säger “stanna där ni är annars skjuter vi. Det här är er första och enda varning”. Många runt mig mumlar att de inte kommer att skjuta. De som står på gräset en bit från stängslet skriker att de inte kan göra så mot dem medan de fortsätter framåt, ett skott avlossas, en kille faller till marken. Paniken bryter ut.

Allting gick åt skogen efter att viruset bröt ut och alla blev sjuka, den lilla information vi fått från de så kallade läkarna är att möglet på vår skola hade muterats på ett sådant sätt så att det hade blivit en helt nytt virus. Alla som är sjuka eller som har visat symptom har blivit placerade i idrottshallen, som är en annan byggnad, för att minska spridningen så mycket som är möjligt. Men jag och alla andra som ännu inte är sjuka eller har vista symptom är nu instängda på skolan i en akut karantän.

Av Cornelia Brodin

FORTSÄTTNING FÖLJER…

 

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
Nästa || 2.3

BERÄTTELSE. Olivia Thomas Lördag 00:23 Lukten av alkohol, diverse droger och intimitet hade gjort syret inne i huset nästintill kvävande, och det var ingen mening med att gå ut eller att ens öppna ett fönster då det under kvällen hade börjat att både regna och blåsa. Jag lutade mig mot …

Berättelser
C: Del 20

BERÄTTELSE. “Jag är ledsen, Cass”. Finns röst är helt fri från skuldkänslorna han påstår sig känna, och det får Cass hud att knottra sig. Han börjar gå mot grottan, men vänder tillbaka när han märker att hon inte följer efter. “Kom igen, Cass”, vädjar han. Cass står kvar på sitt …

Berättelser
Saker som hände: del 1

BERÄTTELSE. Stephanie lutade huvudet mot den varma rutan i pappas bil. Hon andades in den bekanta doften av kaffe och gräs och när hon vände huvudet mot pappa så blev hon inte förvånad över att han hade på sig de slitna grön missfärgade jeansen som han hade när han klippt …