Följ vår nya följetong ”Omegan”! Del 1: Spridningen.

BERÄTTELSE. Lärarna på skolan håller ihop de elever som ännu finns kvar i deras klasser och ropar att alla ska hålla sig lugna och bara följa efter dem. Vi rundar den andra skolan vi har och ser ett stort stängsel.

Lärarna på skolan håller ihop de elever som ännu finns kvar i deras klasser och ropar att alla ska hålla sig lugna och bara följa efter dem. Vi rundar den andra skolan vi har och ser ett stort stängsel. Eleverna som knappt hållit ihop springer nu fram mot stängslet men så hörs ett sprakande ljud från en megafon. Jag kan se hur en man kliver fram med megafonen och säger “stanna där ni är annars skjuter vi. Det här är er första och enda varning”. Många runt mig mumlar att de inte kommer att skjuta. De som står på gräset en bit från stängslet skriker att de inte kan göra så mot dem medan de fortsätter framåt, ett skott avlossas, en kille faller till marken. Paniken bryter ut.

Allting gick åt skogen efter att viruset bröt ut och alla blev sjuka, den lilla information vi fått från de så kallade läkarna är att möglet på vår skola hade muterats på ett sådant sätt så att det hade blivit en helt nytt virus. Alla som är sjuka eller som har visat symptom har blivit placerade i idrottshallen, som är en annan byggnad, för att minska spridningen så mycket som är möjligt. Men jag och alla andra som ännu inte är sjuka eller har vista symptom är nu instängda på skolan i en akut karantän.

Av Cornelia Brodin

FORTSÄTTNING FÖLJER…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *