Nyköping Pride

Nyköping

NYKÖPING. Mellan den 30 juni och den 1 juli i år är det dags för Nyköping Pride för första gången. Kalle Pettersson är en av initiativtagarna bakom. Noa Gahnertz på Redaktionen har intervjuat honom. 

Av Noah Gahnertz

Foto: Pridefestival i Istanbul, Jordy91 at English Wikipedia

Varför behövs Pride?

– Vi har idag ett samhälle i Sverige som har väldigt stor acceptans när det gäller HBTQ men vi ser också att det finns mycket okunskap i ämnet vilket skapar fördomar.Ser vi dessutom på resten av världen så ser vi just nu en trend i att det backar i flera länder när det gäller HBTQ-frågor, att man tar bort rättigheter.

Så vi hoppas genom Nyköping Pride att kunna öppna upp och utbilda fler personer inom ämnet för att riva sönder fördomar och skapa ett öppnare och tryggare samhälle.

Hur kommer upplägget av evenemanget vara? Några artister?

Det blir Pridepark på torget i två dagar med utställare, happenings, artister med mera. Vilka artister det blir är fortfarande hemligt.

På lördagen blir det även en parad genom stan där alla får vara med och visa sitt stöd.

 

 

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Nyköping
1
Intervju med Urban Granström

NYKÖPING. Niornas redaktionselever och profilläraren Jörgen träffade kommunstyrelsens ordförande Urban Granström för en intervju i stadshuset i mitten av april. Vi passade på att ställa en hel del frågor till honom och fick också intressanta svar.  Urban möter oss i foajén och visar oss sedan runt i Stadshuset. Så småningom …

Högstadiet
Intervju med Malin Mattson Flennegård om Toleransprojektet

NYKÖPING. Ella och Ebba intervjuade Malin Mattsson Flennegård om det omtalade Toleransprojektet som hon arbetar med.  Vad innebär egentligen toleransprojektet, för de som inte vet? – Jag och mina kollegor håller i olika undervisningsdagar för eleverna som är med i projektet. Vi pratar om förtryck och hat och olika historiska händelser. …

Nyköping
Förintelsens minnesdag med NU och Toleransprojektet

NYKÖPING. Varje år brukar Nyköpings ungdomsfullmäktige (NU) ha en minnesceremoni på den internationella minnesdagen för förintelsens offer. Detta år samarbetar NU med Toleransprojektet. Lördagen 27 februari klockan 15:15 så kommer samlingen att ske vid teaterparken och sedan går ett fackeltåg mot stadshuset 15:45. Det kommer att hållas tal och sång …