Fler gluten- och laktosfria glassar!

Debatt

 

Bildresultat för glass i stora lass

På sommaren vill man förstås ha en glass, men det är inte alla som kan äta det. Det finns laktos- och glutenintoleranta som får ont i magen om de får i sig gluten eller laktos och det finns inte många glassar i GB GLACE sortiment som är fria från laktos och gluten.

Glass är gott och jag själv som är laktosintolerant älskar GB:s sandwichglass, men jag blir dålig i magen av att äta den eftersom den innehåller laktos, därför tycker jag att de borde ta in fler laktosfria och glutenfria alternativ som är mer av de populära glassarna som sandwich, daimglassen, 88:an och magnumglassarna som jag tycker är mums.

Jag vill inte köpa ett helt glasspaket och strutar för att behöva göra min egen glass, jag vill kunna köpa en glass från GB:s sortiment. Vad är det här för diskriminering GB håller på med mot laktos- och glutenintoleranta?

Jag vill även flika in att det är väldigt dyrt med laktos- och glutenfri kost, men varför är det så? Det är som om vi straffas för att vi inte kan äta laktos eller gluten.

Jag vill kunna äta en god glass i sommar utan några stora problem.

 

 

 

 

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Debatt
Borde vi lära oss mer om HBTQ i skolan?

DEBATT. Om man jobbar eller går på Nyköpings högstadium är det inte ovanligt att höra folk slänga ut homofobiska kommentarer som ”jävla bög”. Det har blivit som ett svärord för barn i nästan alla åldrar, men varför säger man så? Varför har ordet bög blivit ett av de värsta orden …

Debatt
3
#FalskAnklagelse? Har #metoo gått för långt?

DEBATT. Falska anklagelser? Ja det har faktiskt kommit till det stadiet där män blir uthängda som våldtäktsmän utan att ens ha gjort nånting. Låt oss ta regissören Ulf Malmros som ett exempel. Han blir just nu uthängd för att ha våldtagit en tjej för 20 år sedan. Jag vet inte …

Debatt
Fråga mig bara

DEBATT. Varför ska man behöva komma ut? Vi lever i ett samhälle där normen är att vara heterosexuell cis-person, vilket gör att man måste komma ut om man är något annat. Och om man inte kommit ut ännu verkar folk känna att dom har rätten att kalla någon tjej, bara …