Zlatan skadad, kommer han tillbaka och i så fall var?

Sport

I matchen mellan Manchester United och Anderlecht den 20 april skadar sig Zlatan allvarligt. Zlatan har aldrig haft en riktigt stor skada som hotat hans karriär men detta var den mest hemska skadan han har fått. Frågan är om han kommer tillbaka och i så fall var han spelar?

Av Jonathan Larsen, Andy Poloi Ishimwe och Robin Stämneryd

Torsdag 20:de april så var det match mellan Manchester United och Anderlecht i Europa League Kvartsfinal efter första matchen i Belgien stod det 1-1 och nu skulle dom mötas igen på Old Trafford. Matchen började med att Manchester United gjorde mål i 10:e minuten genom Henrikh Mkhitaryan. Men Anderlecht kontrade med mål av Hanni Sofiane.

Det var en tuff match i andra halvlek och Manchester United försökte hela tiden att pusha framåt och göra mål. I den 93:de minuten så kommer det en lång boll in i boxen och Zlatan hoppar för att nicka den och när han då slår i marken så landar han fel. Domaren pausar matchen för att se så allt är okej men det är det inte. Zlatan går haltande av och in till omklädningsrummet. Zlatan har aldrig haft en riktigt stor skada som hotat hans karriär men detta var den mest hemska skadan han har fått.

Matchen fortsatte men det vart inga mål i andra halvlek så det gick till övertid och i 107 minuten så gör Marcus Rashford mål. Matchen slutar tretton minuter senare men alla är fortfarande rädda över Zlatans skada.

Folk väntade i några dagar på svar och det gick runt massor av spekulationer om vad som hade hänt och om hans karriär är över eller bara säsongen.

Till slut så fick vi svar om skadan och svaret var väldigt dåligt för United fans. Zlatan hade brutit både främre och bakre korsbandet i sitt högra knä.

Eftersom han inte har skrivit på ett nytt kontrakt och han är redan är 36 är så är vi osäkra på om detta var hans sista match.  Zlatan själv har sagt att han ska komma tillbaka men denna gång starkare och att ge upp är inget alternativ.

Vi är osäkra om han kommer få ett nytt kontrakt med Manchester United eller inte men vi är säkra att han kommer tillbaka starkare.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Toppmötet mellan Trump och Jong-Un hotat

UTRIKES. Nordkorea hade ställt in ett möte med Sydkorea och nu hotar Kim Jong Un att ställa in mötet med presidenten Donald Trump. Detta kommer kanske få dem att  bråka igen På senaste tiden har har relationen mellan USA och Nordkorea blivit bättre då Nordkorea bland annat deltog i Vinter OS …

Utrikes
IDAHOT – International Day Against Homophobia and Transphobia

UTRIKES. Idag, den 17 maj, är det internationella dagen mot homofobi och transfobi (IDAHOT).   Syftet med den här dagen är just att synliggöra homofobi, transfobi, hatbrott, våld, trakasserier och diskriminering mot HBTQI-personer. IDAHOT har funnits sedan 17 maj 2005 och datumet 17 maj valdes för att WHO (världshälsoorganisationen) tog bort …

Utrikes
Terrordåd i Europa under 2017

UTRIKES. Under 2017 skedde det många terrordåd i Europa. Bland annat ett av de värsta terrordåden vi har haft i Sverige. Det har varit allt från lastbilsattacker till attacker med knivar. Det första skedde redan på nyårsnatten mellan 2016 och 2017 i Istanbul. Det var en man iklädd tomteluva som …