Intervju med elevrådsordföranden

Högstadiet
1

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har fått sin första elevrådsordförande. Det är Emil Brattelin som går i klass 9g på Alpha. Ella, Tuva och Ebba intervjuade honom om hans roll och hans framtidsplaner.

Varför ville du bli elevrådsordförande?

– Jag gillar att vara med när saker sker. Jag vill vara med när besluten tas och se till att eleverna får vara med och bestämma. Det är lite sån jag är. Jag vill se till så att det sker förändringar.

Vad vill du ändra på i skolan? 

– Alla skolor går ju att förbättra. Men vi har pratat om att satsa mer på elevrådet. Jag har varit med innan i matrådet och lagrådet, men det hände ingenting. Så nu vill jag göra en större satsning på det. Jag vill också ha läxhjälp för att skolan utvecklas och föräldrarna kan inte allt som vi lär oss idag. Det skulle vara efter skolan, som en läxhjälpsklubb. Och sen så skulle det vara kul att ha egna skolavslutningar med årskursen eller med bara klassen.

Gör det bara det här i skolan eller gör du det på fritiden också?

– Vi har haft möten efter skoltid, men det får man räkna med och det var jag förberedd på. De skickar mycket på mejlen så man måste kolla där ofta. Ibland jobbar jag på rasterna också. Men jag behöver inte lägga så mycket tid efter skolan.

 

Foto: Ebba Arpnäs

 

Ella Haugness, Tuva Westberg och Ebba Arpnäs

 

 

 

 

 

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Högstadiet
Intervju med Malin Mattson Flennegård om Toleransprojektet

NYKÖPING. Ella och Ebba intervjuade Malin Mattsson Flennegård om det omtalade Toleransprojektet som hon arbetar med.  Vad innebär egentligen toleransprojektet, för de som inte vet? – Jag och mina kollegor håller i olika undervisningsdagar för eleverna som är med i projektet. Vi pratar om förtryck och hat och olika historiska händelser. …

Högstadiet
Elevrådet på Nyköpings högstadium – så funkar det!

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har nu kommit igång med ett elevråd och en modell för hur eleverna ska få mer inflytande. Tanken är att det inte bara ska handla om ett förändringsarbete utan att det också ska skapas något nytt och unikt. Elevrådet har gjort en film (youtube) där de presenterar …

Skolfrågor
Intervju med Charlotte Rosencrantz på Resursteamet

SKOLFRÅGOR.  Amanda Bergström har intervjuat Charlotte Rosencrantz som jobbar som specialpedagog på Resursteamet i Nyköping. Hon har framför allt ställt frågor till henne om dyslexi. Amanda kommer under våren att återkomma med fler artiklar om dyslexi. I Charlottes jobb så handleder hon bland annat pedagoger. Hon träffar även elever ibland …