Oprah Winfrey skulle kunna tänka sig att kandidera till president

Utrikes

UTRIKES. Oprah Winfrey fick stående ovationer efter sitt stora metoo-tal på Golden Globe-galan i Los Angeles, röster har höjts att Oprah bör ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2020. Oprah uppger också att hon funderar på att kandidera till president. 

I söndags, den 7 januari, mottog Oprah som första svarta kvinna hederspriset Cecilie B DeMille award på Golden Globe-galan möttes hon av jubel. Hon höll ett tacktal som mer liknade ett brandtal om metoo-rörelsen, jämlikhet och det viktiga med kvinnliga förebilder. Oprah fick en rungande applåd av publiken.

”Jag vill att alla tjejer som tittar på det här nu ska att veta att det finns en ny morgondag. Och när den nya dagen äntligen dyker upp kommer det att vara på grund av många magnifika kvinnor, varav många är här i det här rummet ikväll och några ganska fenomenala män, kämpar hårt för att se till att de blir ledare som tar oss till den tid då ingen någonsin kommer att behöva säga ”me too” igen.”

Sedan Golden Globe-galan har ”Oprah President” varit det hetaste snacket i amerikanska medier och i kändisvärlden. På sociala medier har också fans skrivit ”Oprah 2020” och uppmanar henne att sänka Donald Trump. Många kändisar har också höjt sina röster för Oprah Winfrey, det är bland annat komikern Sarah Silverman, skådespelarna Meryl Streep och John Stamos.

De jag tycker borde kandidera till president

Ellen DeGeneres – Hon skulle bli USA:s första homosexuella president, kvinnan som har en egen talkshow med stora tittarsiffror skulle verkligen vara en utmärkt president. 2016 fick hon dessutom presidentens frihetsmedalj.

Michelle Obama – Den förra presidentens fru, och eftersom hon har erfarenhet av presidentskap tror jag att hon är en alldeles klar president.

Arnold Swarzenegger – Han är faktiskt redan politiker, Arnold är guvernör i Los Angeles. Tidigare var han skådespelare och medverkade i storfilmer som Terminator och The Expendables.

Kim Kardashian – En av kändisvärldens största, i och med att Donald Trump är känd sedan tidigare innan han kandiderade till president, tror jag även att Kim Kardashian skulle lyckas bli president.

Caitlyn Jenner – Hon skulle bli den första presidenten som gjort en könskorrigering, den tidigare OS-medaljören som även är en del av familjen Kardashian. Hon skulle nog göra USA mer hbtq-vänligt, och även påverka världen att göra det – eftersom USA är en supermakt.

Mark Zuckerberg – Han grundade facebook, han är alltså skaparen av en av världens största företag, och folket gillar oftast kandidater som är företagare eller håller på med ekonomi för att de tror att en sådan kandidat skulle sköta landets ekonomier väl.

Kanye West – Han är sångare och musikproducent, gift med Kim Kardashian. Kanye har bland annat jobbat med stora namn som Rihanna och John Legend. Han har stort ego och Kanye skulle nog vara som ingen president annan, precis som Trump på sätt och vis, men givetvis bättre.

Enligt en opinionsundersökningar ska 39,0 procent av den amerikanska befolkningen ha förtroende för president Donald Trump, medans mer än en majoritet uppger att de är missnöjda med presidenten enligt källor från fivethirtyeight.

Presidentvalet 2020 tror jag att Donald Trump avsätts och republikanerna förlorar valet, demokraterna tar då åter makten. Presidenten har inte lyckats genomföra några av de vallöften han lovade, Trump har bland annat inte än lyckats avskaffa Obamacare, vilket var en av de största frågorna han gick till val med. Presidenten har också sett till att polarisera USA, det kan vi bland annat se på den här vit makt demonstrationen i Charlottesville där en på motståndssidan blev påkörd av en vit makt-aktivist och omkom.

”Jag tror att skulden ligger på båda sidorna”, det sade Donald Trump i sitt uttalande om Charlottesville.

Om det var presidentval idag skulle Oprah Winfrey besegra Donald Trump, Oprah skulle nästan få en samlad majoritet med 48%, medan Trump skulle få ynka 38%. 14% av de som svarade på underökningen var osäkra, det uppger omni.

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Utrikes
Den etniska rensningen i Burma

UTRIKES. Under den senaste tiden så har mer än en halv miljon rohingyer flytt Burma och militärens våld, över gränsen till grannlandet Bangladesh. Byar har bränts ner, människor mördas, våldtas och fördrivs med snabbt tempo och det ser inte ut som om läget kommer att ljusna. Över 600 00 människor ska …

Utrikes
Mugabe slutar som president

Presidenten Robert Mugabe fick nyligen sluta som president i Zimbabwe och landet har blivit mycket fattigt. Den 24 november tillträdde Emmerson Mnangagwa som ny president.  Robert Mugabe som är 93 år fick sluta efter nästan 40 år makt. I början så var Robert en väldigt omtyckt man men efter ett …

Nyheter
Samkönade äktenskap legaliseras i Australien efter folkomröstning

UTRIKES. Australiens befolkning röstade ja till samkönade äktenskap, nästan 62 procent röstade för att samkönade äktenskap ska bli lagligt. Det är en seger för rättvisa.  – Kärleken har vunnit en jordskredsseger, säger ja-kampanjens Alex Greenwich, till Sydney Morning Herald. Australien hade en folkomröstning om samkönade äktenskap ska bli lagligt. 12,7 miljoner …