Barackerna ska stå klara efter sportlovet

Högstadiet

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Det omtalade möglet på Tessinskolan har gjort att det tillsatts en utredning om miljön där, och nu blir en hel korridor på Tessin renoverad. Baracker står klart efter sportlovet. 

Om fler mattor på skolan måste bytas ut är oklart, men en sak är klar och det är att speciellt utsatta elever får flytta till barackerna efter sportlovet. Elever och lärare som drabbats av möglet på Tessin uppmanas till hälsokontroller, därför ska speciellt drabbade elever flyttas till barackerna. Det är brist på lokaler som har gjort att Nyköpings kommun tvingats tillsätta baracker.

En undersökning i klass 9k visade att hälften av klassen var positiva till att vilja flytta till barackerna (källa: läraren Mattias Elversson).

– Det enda jag kan säga i dagsläget är att vi arbetar med planen för hur modulerna ska användas. Förhoppningsvis kan vi presentera planen under slutet av nästa vecka, förklarar rektor Peter Sund i ett skriftligt meddelande. Han medger även att barackerna är varma.

Fortsatta åtgärder:

  • Mattor fortsätter att bytas ut enligt en mycket noggrann process. Den innebär bland annat att rivningsmaterialet som skapas i rummet vid mattbytet förpackas i plastpåsar innan det tas ut från lokalen. Efter mattbytena kommer en noggrann städning att göras i de aktuella rummen. Mattbytena sker i den takt som skolverksamheten tillåter – när ett rum kan utrymmas går mattläggarna in. Arbetet sker i dialog mellan skolan och Kommunfastigheter.
  • Städningen på skolan ses över och förbättras.
  • Diskussioner pågår om möjligheten att använda kompletterande lokaler där personal och elever med besvär kan vistas innan modulskolan kan börja användas i början av mars. Vissa lokaler på Rosvalla används sedan en tid tillbaka liksom lokaler på Nyköpings högstadium Alpha som ligger intill Tessin.

Kommunen har samlat info och frågor & svar på nykopingshogstadium.se som ger en bild av åtgärderna som görs här

 

Noah Gahnertz

Foto: Noah Gahnertz

 

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Högstadiet
Intervju med Malin Mattson Flennegård om Toleransprojektet

NYKÖPING. Ella och Ebba intervjuade Malin Mattsson Flennegård om det omtalade Toleransprojektet som hon arbetar med.  Vad innebär egentligen toleransprojektet, för de som inte vet? – Jag och mina kollegor håller i olika undervisningsdagar för eleverna som är med i projektet. Vi pratar om förtryck och hat och olika historiska händelser. …

Högstadiet
Elevrådet på Nyköpings högstadium – så funkar det!

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har nu kommit igång med ett elevråd och en modell för hur eleverna ska få mer inflytande. Tanken är att det inte bara ska handla om ett förändringsarbete utan att det också ska skapas något nytt och unikt. Elevrådet har gjort en film (youtube) där de presenterar …

Högstadiet
1
Intervju med elevrådsordföranden

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har fått sin första elevrådsordförande. Det är Emil Brattelin som går i klass 9g på Alpha. Ella, Tuva och Ebba intervjuade honom om hans roll och hans framtidsplaner. Varför ville du bli elevrådsordförande? – Jag gillar att vara med när saker sker. Jag vill vara med när …