#FalskAnklagelse? Har #metoo gått för långt?

Debatt
3

DEBATT. Falska anklagelser? Ja det har faktiskt kommit till det stadiet där män blir uthängda som våldtäktsmän utan att ens ha gjort nånting.

Låt oss ta regissören Ulf Malmros som ett exempel. Han blir just nu uthängd för att ha våldtagit en tjej för 20 år sedan. Jag vet inte om detta har hänt eller inte men med tanke på att han är beredd att gå till rätten för att rena sitt rykte så tyder mycket på att han inte har gjort nåt.  Jag tror inte tjejen som anklagade honom förstår hur det är för honom just nu, och för hans fru. Tänk på hans fucking barn vad de måste gå igenom. Seriöst, hur de inte vill gå till skolan och bara känner att deras pappa har blivit anklagad för våldtäkt.

Om du själv sätter dig i barnens situation, hur skulle du känna om din pappa blev anklagad för något innan du ens fanns? Skulle du gått till skolan? Skulle du vilja träffa honom?

Vi kan även ta kvinnan som anklagade Lasse Kronér för sexuella trakasserier. Praktikanten hade “fått” flera hundratals sms som var kränkande enligt henne.

Det är intressant hur hon uppfattade allt som väldigt kränkande men ändå blev tillsammans med honom efteråt. Men juste det var ju inte hemskt då men det är ju såklart hemskare och enklare att säga allt nu när deras förhållande har avslutats och #Metoo är enkelt att använda. Praktikanten har även förstört hans rykte. Han har inte ens vågat gått ut ur lägenheten på tre och en halv månad. Själv tycker vi bara att detta är hemskt, att han inte ens vågar det med tanke på vilken social och framåt person som han verkar vara.

Vi säger inte att #Metoo rörelsen är dålig. Det enda vi säger är att den kan missbrukas i fel händer. Vi är inte emot den heller så tro inget och anklaga oss inte för att vi är emot det för det är bara en #Falsk anklagelse ;).

 

Jonathan Larsen och Andy Polo Ishimwe

Foto. Wikimedia Commons (Hannibal); Lasse Kronér på Göteborgs Bok- och Biblioteksmässa 2007

Läs också Ebba Comstedts krönika Jag sa aldrig ja och Signe Gromulskas krönika Du äcklar mig!

Intressant debattartikel! Jag tycker i stort att #metoo är något bra och tror att det har potential att förändra samhället till det bättre. Men det riskerar också att bli drev och personliga vendettor som förstör människors liv. Människor som kanske inte förtjänar det alls. Modigt skrivet! /Jörgen Leidebrant

Pingback: Jag sa aldrig ja
Pingback: Du äcklar mig!
3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Debatt
Fråga mig bara

DEBATT. Varför ska man behöva komma ut? Vi lever i ett samhälle där normen är att vara heterosexuell cis-person, vilket gör att man måste komma ut om man är något annat. Och om man inte kommit ut ännu verkar folk känna att dom har rätten att kalla någon tjej, bara …

Debatt
6
Nyköpings Högstadium borde hbtq-certifieras

HÖGSTADIET. Idén med Nyköpings Högstadium är att folk från olika delar av Nyköping ska träffas på en och samma skola för att bereda väg för integration, och att alla ska bli inkluderade i samhället. Nu måste skolan ta nästa steg. Alla ska få lärdom av hbtq, det är en viktig …

Debatt
Klassrummen måste ljuddämpas och tryggas

HÖGSTADIET. Att varje dag komma hem från skolan och ha lite ont i huvudet börjar bli tröttsamt och det är inte bra för vår fysiska hälsa. Klassrumsstolarna måste ljuddämpas och det behövs mindre klasser för att skapa bättre arbetsro. Jag går in i klassrummet, ställer mig bakom stolen och väntar …