Järngrind stänger ute eleverna

Högstadiet

HÖGSTADIET. De flesta eleverna på Omega har nog märkt att det så kallade valvet, den lilla passagen mellan cykelparkeringen och skolans innergård, har stängts. Något som till stor del förändrat hur man som elev förflyttar sig på skolan då man tvingas att gå igenom skolans Cafeteria varje gång man ska ta sig till eller från skolan.

Foto: Vendela van den Brink

Som svar på elevernas frågor har skolans lärare gett många olika svar med samma tema; att lärarna inte vill ha några smygrökande elever nere vid passagen och att grinden på bättre sätt ska hålla ute obehöriga från att komma in i skolan.

Dessa svar är väl sanna även om de lämnar mycket osagt, och med detta i åtanke har vi på redaktionen intervjuat skolans studierektor Peter Sund. Detta visar att hela processen med att stänga valvet faktiskt har hållit på en längre tid och att den dessutom har fler olika anledningar.

”Det har med två saker att göra, kanske flera” berättar Peter Sund till oss under intervjun ”för det första vill vi gärna göra någonting med skolgården, då kan det vara bra att kunna stänga för sig, för de andra så måste dörren kunna öppnas automatiskt vid brand.”

Efter att vi på redaktionen frågat runt bland både lärare och regler kryper det fram att det faktiskt inte är alla lärare på skolan som tycker att stängningen av valvet inte är alltigenom positivt. En anonym vuxen medger att han inte tycker att det här passar särskilt bra in i Nyköpingsmodellen. Han menar att det sänder ut lite fel signaler att stänga alla skolans dörrar samtidigt som man försöker ena hela Nyköpings ungdom.

”Varför inte bara ta och plocka fram taggtråden om vi nu ska bomma in oss?” undrar den anonyma vuxna men slätar sedan över med ”jag vet att de menar väl, men jag tror inte att det här är det bästa sättet”.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman