Järngrind stänger ute eleverna

Högstadiet

HÖGSTADIET. De flesta eleverna på Omega har nog märkt att det så kallade valvet, den lilla passagen mellan cykelparkeringen och skolans innergård, har stängts. Något som till stor del förändrat hur man som elev förflyttar sig på skolan då man tvingas att gå igenom skolans Cafeteria varje gång man ska ta sig till eller från skolan.

Foto: Vendela van den Brink

Som svar på elevernas frågor har skolans lärare gett många olika svar med samma tema; att lärarna inte vill ha några smygrökande elever nere vid passagen och att grinden på bättre sätt ska hålla ute obehöriga från att komma in i skolan.

Dessa svar är väl sanna även om de lämnar mycket osagt, och med detta i åtanke har vi på redaktionen intervjuat skolans studierektor Peter Sund. Detta visar att hela processen med att stänga valvet faktiskt har hållit på en längre tid och att den dessutom har fler olika anledningar.

”Det har med två saker att göra, kanske flera” berättar Peter Sund till oss under intervjun ”för det första vill vi gärna göra någonting med skolgården, då kan det vara bra att kunna stänga för sig, för de andra så måste dörren kunna öppnas automatiskt vid brand.”

Efter att vi på redaktionen frågat runt bland både lärare och regler kryper det fram att det faktiskt inte är alla lärare på skolan som tycker att stängningen av valvet inte är alltigenom positivt. En anonym vuxen medger att han inte tycker att det här passar särskilt bra in i Nyköpingsmodellen. Han menar att det sänder ut lite fel signaler att stänga alla skolans dörrar samtidigt som man försöker ena hela Nyköpings ungdom.

”Varför inte bara ta och plocka fram taggtråden om vi nu ska bomma in oss?” undrar den anonyma vuxna men slätar sedan över med ”jag vet att de menar väl, men jag tror inte att det här är det bästa sättet”.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …