Måns krönika: ”Ät den inte, Måns, den smakar skit”

Högstadiet

KRÖNIKA 

Av Måns Lundemo

Jag sitter på lektionen, bara 10 minuter kvar. Jag känner mig hungrig och bara längtar efter att lektionen ska sluta så jag kan gå och äta. Klockan går och efter en evighet av väntan så säger min lärare att vi kan ställa oss upp. Jag går in i matsalen, tar min tallrik. Och ser något som inte ens ser ut som mat. “Va fan är det här!?” tänker jag men säger inget. Jag tar lite för att smaka vad som tydligen ska vara en köttgryta med potatis och går och sätter mig bland några vänner. Jag ser på vännerna att de inte heller verkar gilla maten. “Ät den inte, Måns, den smakar skit”, säger en kompis till mig. “Som alltid alltså?”, svarar jag. Jag tar en liten bit och smakar. Jag känner mig genast dålig och bestämmer att jag inte tänker ta en enda tugga till. “Mmmm gott…”, säger jag ironiskt men samtidigt äcklat till min kompis. “Aldrig mer”, tänker jag. Jag går och tar ett glas med vatten och väntar på några kompisar som på något jävla vis verkar tycka om maten. “Hur? Bara hur kan du äta det där?”, undrar jag. “Det är ju gott”, får jag till svar. “SKÄMTAR DU!?!?!? DET SMAKAR FAN KATTMAT!”, svarar jag undrande hur han kan tycka så. Han borde antagligen vara den enda som faktiskt gillar detta.

/Måns 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …

Krönika
Sociala medier

KRÖNIKA. Det är bara ett klick sen är jag inne på den plattformen där alla kan skriva till mig, där alla kan se min fritid och mina selfies. Det enda jag ser på Instagram just nu är botoxfyllda läppar, influencers som står och putar med rumpan samtidigt som dom gör …