Måns krönika: ”Ät den inte, Måns, den smakar skit”

Högstadiet

KRÖNIKA 

Av Måns Lundemo

Jag sitter på lektionen, bara 10 minuter kvar. Jag känner mig hungrig och bara längtar efter att lektionen ska sluta så jag kan gå och äta. Klockan går och efter en evighet av väntan så säger min lärare att vi kan ställa oss upp. Jag går in i matsalen, tar min tallrik. Och ser något som inte ens ser ut som mat. “Va fan är det här!?” tänker jag men säger inget. Jag tar lite för att smaka vad som tydligen ska vara en köttgryta med potatis och går och sätter mig bland några vänner. Jag ser på vännerna att de inte heller verkar gilla maten. “Ät den inte, Måns, den smakar skit”, säger en kompis till mig. “Som alltid alltså?”, svarar jag. Jag tar en liten bit och smakar. Jag känner mig genast dålig och bestämmer att jag inte tänker ta en enda tugga till. “Mmmm gott…”, säger jag ironiskt men samtidigt äcklat till min kompis. “Aldrig mer”, tänker jag. Jag går och tar ett glas med vatten och väntar på några kompisar som på något jävla vis verkar tycka om maten. “Hur? Bara hur kan du äta det där?”, undrar jag. “Det är ju gott”, får jag till svar. “SKÄMTAR DU!?!?!? DET SMAKAR FAN KATTMAT!”, svarar jag undrande hur han kan tycka så. Han borde antagligen vara den enda som faktiskt gillar detta.

/Måns 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …