Måns krönika: ”Ät den inte, Måns, den smakar skit”

Högstadiet

KRÖNIKA 

Av Måns Lundemo

Jag sitter på lektionen, bara 10 minuter kvar. Jag känner mig hungrig och bara längtar efter att lektionen ska sluta så jag kan gå och äta. Klockan går och efter en evighet av väntan så säger min lärare att vi kan ställa oss upp. Jag går in i matsalen, tar min tallrik. Och ser något som inte ens ser ut som mat. “Va fan är det här!?” tänker jag men säger inget. Jag tar lite för att smaka vad som tydligen ska vara en köttgryta med potatis och går och sätter mig bland några vänner. Jag ser på vännerna att de inte heller verkar gilla maten. “Ät den inte, Måns, den smakar skit”, säger en kompis till mig. “Som alltid alltså?”, svarar jag. Jag tar en liten bit och smakar. Jag känner mig genast dålig och bestämmer att jag inte tänker ta en enda tugga till. “Mmmm gott…”, säger jag ironiskt men samtidigt äcklat till min kompis. “Aldrig mer”, tänker jag. Jag går och tar ett glas med vatten och väntar på några kompisar som på något jävla vis verkar tycka om maten. “Hur? Bara hur kan du äta det där?”, undrar jag. “Det är ju gott”, får jag till svar. “SKÄMTAR DU!?!?!? DET SMAKAR FAN KATTMAT!”, svarar jag undrande hur han kan tycka så. Han borde antagligen vara den enda som faktiskt gillar detta.

/Måns 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …