Stort avslöjande: lärarna bryter mot reglerna

Högstadiet

HÖGSTADIET. Sen förmiddag, torsdag. Jag knackar på lärarrummet för att få en påskrift. När jag vänder på huvudet ser jag något som chockar. Lärarna bryter mot skolans regler!

 

chokladkakan
När jag kommer in i lärarrummet ser jag chokladkakan i ögonvrån och avfyrar kameran. Foto: Nina Hellberg

De allra flesta av oss vet mycket väl att det är nötförbud på skolan. (Det vill säga att man inte får medhava mat eller snacks med nötter i. En simpel regel som borde vara lätt för alla att följa.) Men detta är tydligen inget som lärarna verkar vara särskilt inbegripna i. Jag har fått några ord med Chatarina, svenskalärare i arbetslag 3, där jag frågar henne varför det ligger en Marabou Schweizernöt på deras fikabord i arbetslagsrummet.

 

Jag ser att det ligger en Marabou Schweizernöt på ert fikabord. Hur kommer det sig att den ligger där?

Jag har ingen aning om vem som köpt den eller varför den ligger där.

En av skolans regler är ju att ingen medhavd mat eller snacks får innehålla nötter. Varför kommer det sig att lärarna (i sin hemlighet) har en chokladkaka med nötter i när reglerna för mat och dryck är så tydliga och självklara? Gäller inte reglerna lärarna?

Reglerna gäller eleverna lika mycket som lärarna. Detta är något jag helt missat.

Vad kommer ni göra åt chokladkakan?

För det första ska jag ta reda på vems den är och vem som köpt den. Sedan så är väl nästa steg att se till att den försvinner från fikabordet.

 

Efter intervjun får jag reda på att en annan lärare i samma arbetslag har fått chokladen av en kollega. När jag sedan kikar in i arbetslagets arbetsrum är chokladen borta.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …