Tobias gjorde succé

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE

Av Malin Lennander

tobias-karlsson-artikelbild
Tobias Karlsson med en annan proffsdansare från Let´s Dance Foto: Frankie Fouganthin

Tobias Karlsson inspirerade personer så mycket med sin föreläsning om mobbning så att det blev flera extraföreställningar i Nyköping.

Tisdagen 6/9 till torsdagen 8/9 var Tobias Karlsson på Culturum och föreläste om mobbning. En av skolorna som fick chansen var Nyköpings högstadium och det blev succé. Det har bokats extraföreställning på extraföreställning. Nu har nästan alla av Nyköpings högstadieskolor fått sett föreläsningen.

“Det var bra. Han förklarade om hur folk upplever mobbning på ett bra sätt och på ett roligt sätt, man kände igen sig. Han hade en bra inlevelse.” Berättar en elev från Nyköpings högstadium.

Tobias berättade från hur hans uppväxt var till hur det är idag. Han berättade bland annat om sina 15 säsonger i Letś dance i både Sverige, Norge och Danmark och om när han hade huvudrollen i den världsberömda dansgruppen “Burn the floor” 2004-2007.

Han berättade även om hur vi ska stoppa mobbning och om hur hans relation till mobbning ser ut. 

Tobias har varit mobbad och hans vardag har sett ut som ca. 60 000 andra elevers vardag. Hans räddning var att en kompis stod upp för honom och sa ifrån.

“Det är bättre att göra 100 procent fel än 50 procent rätt, det är mitt motto,” berättar Tobias.                                                                                                                                                               

Hans mål med föreläsningen är att hjälpa personer, både barn och vuxna att stoppa mobbning.

Efter föreläsningen delades det ut orange-gula armband, med orden “Jag kan göra skillnad”.

“Han inspirerade mig väldigt mycket och han berättade på ett bra sätt”, berättar Chatarina Lindehoff, en lärare från Nyköpings högstadium.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …