Tobias gjorde succé

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE

Av Malin Lennander

tobias-karlsson-artikelbild
Tobias Karlsson med en annan proffsdansare från Let´s Dance Foto: Frankie Fouganthin

Tobias Karlsson inspirerade personer så mycket med sin föreläsning om mobbning så att det blev flera extraföreställningar i Nyköping.

Tisdagen 6/9 till torsdagen 8/9 var Tobias Karlsson på Culturum och föreläste om mobbning. En av skolorna som fick chansen var Nyköpings högstadium och det blev succé. Det har bokats extraföreställning på extraföreställning. Nu har nästan alla av Nyköpings högstadieskolor fått sett föreläsningen.

“Det var bra. Han förklarade om hur folk upplever mobbning på ett bra sätt och på ett roligt sätt, man kände igen sig. Han hade en bra inlevelse.” Berättar en elev från Nyköpings högstadium.

Tobias berättade från hur hans uppväxt var till hur det är idag. Han berättade bland annat om sina 15 säsonger i Letś dance i både Sverige, Norge och Danmark och om när han hade huvudrollen i den världsberömda dansgruppen “Burn the floor” 2004-2007.

Han berättade även om hur vi ska stoppa mobbning och om hur hans relation till mobbning ser ut. 

Tobias har varit mobbad och hans vardag har sett ut som ca. 60 000 andra elevers vardag. Hans räddning var att en kompis stod upp för honom och sa ifrån.

“Det är bättre att göra 100 procent fel än 50 procent rätt, det är mitt motto,” berättar Tobias.                                                                                                                                                               

Hans mål med föreläsningen är att hjälpa personer, både barn och vuxna att stoppa mobbning.

Efter föreläsningen delades det ut orange-gula armband, med orden “Jag kan göra skillnad”.

“Han inspirerade mig väldigt mycket och han berättade på ett bra sätt”, berättar Chatarina Lindehoff, en lärare från Nyköpings högstadium.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …