Is Donald Trump gonna make America great again?

Utrikes

UTRIKES  

Av Noah Gahnertz

Den 20 januari 2017 tillträder Donald J. Trump som USA:s 45:e president. Kommer han hålla sina vallöften? 

Donald Trump tillträder om ungefär en månad som USA:s nästa president, med 306 elektorsröster mot Hillary Clintons 232 elektorsröster vann han valet för några veckor sedan. Hillary hade lite mer än 2 miljoner röster fler än Trump av folket, men det är elektorsrösterna som avgör om man blir president.

Trump har gjort uttalanden om att han ska bygga en mur mot Mexiko som mexikanarna ska betala för. Han vill förbjuda samkönade äktenskap och aborter. Trump vill också förvisa 2,5 miljoner papperslösa och förbjuda muslimer att resa till USA.

Kommer han lyckas med detta? Det återstår att se.

Med en affärsman som president kan kanske Amerika bli bäst igen? Han vill minska bolagsskatten från 35 till 15 procent och den högsta inkomstskatten från 39,6 till 33 procent. Kommer staten dra in tillräckligt med finanser för att göra Amerika bäst?

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …