Julen är här, röd och vit eller regnbågsfärgad?

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE

Julen ska ha en mysig stämning och därför behöver hemmet pyntas med tomtar och adventsljusstakar. Men hur ska egentligen julen se ut 2016? Ska den vara enkel och vit, eller ska den vara alldeles för mycket grön och röd? Här finns några tips på hur du kan få till en mysigare stämningen i  jul.

Av Noah Gahnertz

  1. Granen, ljusstakarna och smådetaljerna..

När jag tittat i inredningstidningar ser jag att julen ska vara vit med kanske några små röda tomtar någonstans. Och julgranen; den ska vara enkelt pyntad med rosetter, snöflingor och några julkulor. Men själv tycker jag att julpyntet ska vara blandat, fler färger, men inte för mycket. Det ska glittra och lysa om granen, det är riktigt mysigt med något fårskinn att sitta på i fåtöljen också, och dra en filt runt sig. På Åhléns hemsida är juldekorationen blandad, man kan pynta julen “gay”, lekfull, marmor eller bara gå all-in.

Bildresultat för åhlens jul 2016
Den perfekta julen för den som gillar färger.
Bildresultat för åhlens jul 2016
Exempel på den rödvita julen, med tomtar och troll.

    

  1. Julbaket

Det andra som tillhör den mysiga stämningen av julen är julbaket. Det brukar oftast vara lussekatter och pepparkakor som man bakar, men man kan väl testa något nytt?

Jag ska dela med mig av några egna recept här: kolor med lakrits, saffranskladdkaka och annat gott. Jag hoppas att ni tar del av dessa recept och kanske har med bakelserna på julbordet.

Bildresultat för saffranskladdkakaBildresultat för lakritskolorBildresultat för jordgubbstomtar med chokladbotten

Saffranskladdkaka strödda med florsocker, lakritskolor garnerade med flingsalt och jordgubbstomtar med browniebotten.

Så här gör du:

Sök på saffranskladdkaka och lakritskolaIcas hemsida och så följer du receptet där. Receptet på jordgubbstomtarna finns på dahlarna.blogg.se. Men glöm inte att köpa ekologiska ingredienser och att du bakar den så att alla kan äta den, alltså om någon är allergisk mot laktos, gluten, ägg eller har annan allergi.

Ha nu en underbar jul!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …