Julen är här, röd och vit eller regnbågsfärgad?

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE

Julen ska ha en mysig stämning och därför behöver hemmet pyntas med tomtar och adventsljusstakar. Men hur ska egentligen julen se ut 2016? Ska den vara enkel och vit, eller ska den vara alldeles för mycket grön och röd? Här finns några tips på hur du kan få till en mysigare stämningen i  jul.

Av Noah Gahnertz

  1. Granen, ljusstakarna och smådetaljerna..

När jag tittat i inredningstidningar ser jag att julen ska vara vit med kanske några små röda tomtar någonstans. Och julgranen; den ska vara enkelt pyntad med rosetter, snöflingor och några julkulor. Men själv tycker jag att julpyntet ska vara blandat, fler färger, men inte för mycket. Det ska glittra och lysa om granen, det är riktigt mysigt med något fårskinn att sitta på i fåtöljen också, och dra en filt runt sig. På Åhléns hemsida är juldekorationen blandad, man kan pynta julen “gay”, lekfull, marmor eller bara gå all-in.

Bildresultat för åhlens jul 2016
Den perfekta julen för den som gillar färger.
Bildresultat för åhlens jul 2016
Exempel på den rödvita julen, med tomtar och troll.

    

  1. Julbaket

Det andra som tillhör den mysiga stämningen av julen är julbaket. Det brukar oftast vara lussekatter och pepparkakor som man bakar, men man kan väl testa något nytt?

Jag ska dela med mig av några egna recept här: kolor med lakrits, saffranskladdkaka och annat gott. Jag hoppas att ni tar del av dessa recept och kanske har med bakelserna på julbordet.

Bildresultat för saffranskladdkakaBildresultat för lakritskolorBildresultat för jordgubbstomtar med chokladbotten

Saffranskladdkaka strödda med florsocker, lakritskolor garnerade med flingsalt och jordgubbstomtar med browniebotten.

Så här gör du:

Sök på saffranskladdkaka och lakritskolaIcas hemsida och så följer du receptet där. Receptet på jordgubbstomtarna finns på dahlarna.blogg.se. Men glöm inte att köpa ekologiska ingredienser och att du bakar den så att alla kan äta den, alltså om någon är allergisk mot laktos, gluten, ägg eller har annan allergi.

Ha nu en underbar jul!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …