Rapport från luciafirandet på Rosvalla

Högstadiet

HÖGSTADIET. På luciadagen höll årskurs 8 och 9 i ett luciatåg och den nya rektorn höll ett tal om godhet. Därefter delades det även ut stipendium till elever som har spridit godheten.

Av Malin Lennander

Luciadagen, den 13 december. Så blev Nyköpings högstadium inbjudna på ett luciatåg, framfört av eleverna i årskurs 8 och 9 som har musik som profil. Luciatåget befann sig i A-hallen på Rosvalla.

När det började, släcktes lamporna ner och det var nästan bara stearinljusen som tärnorna höll i som lös upp salen. De ställde sig på två led och efter en liten stund så delade leden på sig och lucian gick mellan dem. Lite då och då så gick några av stjärngossarna ifrån och spelade i bandet. En av låtarna som framfördes var från tomteverkstaden i Kalle Anka som visas varje jul klockan tre på eftermiddagen. Den framfördes med xylofon och trummor. Luciatåget slutade sedan med att de sakta gick ut och sjöng “Sankta Lucia”.

Därefter så avslöjades den nya rektorn, Peter Sund, som ska börja efter jullovet. Han höll ett tal om ljuset, det goda. Han ville även skicka en extra tanke till flyktingarna som flyr från krig och som kanske inte kommer längre än att sätta sig i de små gummibåtarna.

Efter talet delade rektorn ut ett stipendium på 500 kronor till de som spridit godheten och ljuset. Två stycken från varje arbetslag fick gå fram till honom och ta emot det. Det var lärare från varje arbetslag som hade fått utse dem.

Men luciafirandet var inte slut än. Som avslutning framförde elever med dans som profil en dans som handlade om godheten.

På eftermiddagen serverades det även risgrynsgröt till lunch.

Själv tyckte jag att det var väldigt fint, eftersom det var många som var med och framförde och ljuset lös upp salen. Jag tyckte även att det var väldigt bra att det var elever som spelade instrumenten. Det var även ett väldigt fint tal som rektorn höll i, mycket med anledning av att han skickade en extra tanke till flyktingarna.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …