Rapport från luciafirandet på Rosvalla

Högstadiet

HÖGSTADIET. På luciadagen höll årskurs 8 och 9 i ett luciatåg och den nya rektorn höll ett tal om godhet. Därefter delades det även ut stipendium till elever som har spridit godheten.

Av Malin Lennander

Luciadagen, den 13 december. Så blev Nyköpings högstadium inbjudna på ett luciatåg, framfört av eleverna i årskurs 8 och 9 som har musik som profil. Luciatåget befann sig i A-hallen på Rosvalla.

När det började, släcktes lamporna ner och det var nästan bara stearinljusen som tärnorna höll i som lös upp salen. De ställde sig på två led och efter en liten stund så delade leden på sig och lucian gick mellan dem. Lite då och då så gick några av stjärngossarna ifrån och spelade i bandet. En av låtarna som framfördes var från tomteverkstaden i Kalle Anka som visas varje jul klockan tre på eftermiddagen. Den framfördes med xylofon och trummor. Luciatåget slutade sedan med att de sakta gick ut och sjöng “Sankta Lucia”.

Därefter så avslöjades den nya rektorn, Peter Sund, som ska börja efter jullovet. Han höll ett tal om ljuset, det goda. Han ville även skicka en extra tanke till flyktingarna som flyr från krig och som kanske inte kommer längre än att sätta sig i de små gummibåtarna.

Efter talet delade rektorn ut ett stipendium på 500 kronor till de som spridit godheten och ljuset. Två stycken från varje arbetslag fick gå fram till honom och ta emot det. Det var lärare från varje arbetslag som hade fått utse dem.

Men luciafirandet var inte slut än. Som avslutning framförde elever med dans som profil en dans som handlade om godheten.

På eftermiddagen serverades det även risgrynsgröt till lunch.

Själv tyckte jag att det var väldigt fint, eftersom det var många som var med och framförde och ljuset lös upp salen. Jag tyckte även att det var väldigt bra att det var elever som spelade instrumenten. Det var även ett väldigt fint tal som rektorn höll i, mycket med anledning av att han skickade en extra tanke till flyktingarna.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman