Tick-tack

Krönika

KRÖNIKA

Av Nina Hellberg

Tick-tack, tick-tack, tick-tack… Det metalliska ljudet fyller mina öron med sitt ohörbara skrammel och borrar sig in i huvudet. Letar sig fram och placerar sig med en lätt duns i nacken. Den molande värken gör sig påmind igen. Tick-tack, tick-tack. Mina fingertoppar steppar mot bordsskivan. Låt mig få skärma av, låt det för en enda gångs skull vara helt tyst! Tick-tack. Varför ska klockor alltid göra mig så medveten om att jag spiller tid, låter mitt liv passera, utan att göra något meningsfullt av den tid som återstår. Tick-tack. Tick-tack.  Fingrarna trummar vilt mot skivan. Jag vänder frustrerat blad i boken som vilar tungt i knät. Tick-tack. Jag känner hur ögonen sakta börjar glida igen. “Öööhhh”, gäspar jag.

En stark lampa lyser mig i ögonen från andra sidan bordet jag sitter vid. En dov röst ekar i salen; “Nå, var det du som åt upp den sista kakan ur kakburken?” Jag ser mig omkring, men kan inte avgöra varifrån rösten kommer. “Nej. Det var inte jag.” Förvirrad knyter jag händerna i knäet och sväljer. “På så vis. Om du inte tänker tala klarspråk får vi ta till tyngre medel. Hämta in tortyrredskapet.” Ett gällt skrammel hörs och en vagn rullas in. På vagnen ligger något, något som liknar ett stort gökur. Tick-tack. Tick-tack. “Ko-ko! Ko-ko! Ko-ko!” Tick-tack. Tick-tack.  “Snälla, sluta! Jag erkänner, bara ni snälla ser till att det här förskräckliga ljudet upphör!” Plötsligt släcks rummet ner. Det blir svart runt omkring mig. Mörkt, svalt och tyst.

Mina ögonlock glider sakta upp. Jag blinkar och ser mig omkring i rummet. Då blir jag påmind om klockan. Jag reser mig, med viss möda, upp från den varma, sköna fåtöljen och går fram till klockan. Jag lyfter ner den, tar ur batterierna, lägger dem i byrålådan och går och sätter mig igen. Det dröjer inte länge förrän jag åter befinner mig i drömmarnas värld och den här gången, utan någon störande klocka som plikttroget tickar…

… Tick-tack. Tick-tack. Tick-tack…  

   

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …

Krönika
Sociala medier

KRÖNIKA. Det är bara ett klick sen är jag inne på den plattformen där alla kan skriva till mig, där alla kan se min fritid och mina selfies. Det enda jag ser på Instagram just nu är botoxfyllda läppar, influencers som står och putar med rumpan samtidigt som dom gör …