Vem vinner Idol ikväll?

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE

Av Noah Gahnertz

 

 

 

 

Idag ska Rebecka, Charlie och Liam mötas i kvällens rysande idolfinal. Vem kommer då stå som vinnaren ikväll? Idolerna ska framföra en varsin låt som de har framfört tidigare och även andra låtar. Den som vinner gör en resa till Los Angeles för att spela in sin musik där och träffar då även andra stora artister på resan.

I fredags röstade folket fram Charlie först till finalen, därför tror jag att han kan vinna ikväll och han har verkligen gjort bra uppträdanden. Han har spelat instrument på scenen, rörelserna passar till musiken och klädvalet har verkligen utvecklats från lite barnslig stil till glamorösa och präktiga kläder, rösten den har han också.

Rebecka är en sådan där “originell idol” en sådan som alltid kommer finnas i idol, med det menar jag att hon sticker inte ut, till skillnad från Charlie. Men hennes röst är fantastisk.

Liam blev upptäckt av Quincy Jones när han åkte ut till förorterna för att leta idoler. Liam kan man säga att han också är en “originell idol”, men han har även rappen.

Det kommer bli väldigt jämnt mellan de här tre känner jag. Charlie som sticker ut med klädvalet, musiken och koreografin är riktigt finslipad, sen har vi Rebecka med rösten och Liam med rappen och han är även tjejernas favorit.

Jag får ändå en känsla av att Charlie kan vinna ikväll och egentligen så är han en riktig artist av de tre idolerna. Artist betyder konstnär och det är det Charlie är, en musikkonstnär. En artist ska kunna sjunga, spela instrument och även skapa sin egen musik.

Det återstår att se ikväll vem som vinner årets idol. Må bästa idol vinna!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …