Vem vinner Idol ikväll?

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE

Av Noah Gahnertz

 

 

 

 

Idag ska Rebecka, Charlie och Liam mötas i kvällens rysande idolfinal. Vem kommer då stå som vinnaren ikväll? Idolerna ska framföra en varsin låt som de har framfört tidigare och även andra låtar. Den som vinner gör en resa till Los Angeles för att spela in sin musik där och träffar då även andra stora artister på resan.

I fredags röstade folket fram Charlie först till finalen, därför tror jag att han kan vinna ikväll och han har verkligen gjort bra uppträdanden. Han har spelat instrument på scenen, rörelserna passar till musiken och klädvalet har verkligen utvecklats från lite barnslig stil till glamorösa och präktiga kläder, rösten den har han också.

Rebecka är en sådan där “originell idol” en sådan som alltid kommer finnas i idol, med det menar jag att hon sticker inte ut, till skillnad från Charlie. Men hennes röst är fantastisk.

Liam blev upptäckt av Quincy Jones när han åkte ut till förorterna för att leta idoler. Liam kan man säga att han också är en “originell idol”, men han har även rappen.

Det kommer bli väldigt jämnt mellan de här tre känner jag. Charlie som sticker ut med klädvalet, musiken och koreografin är riktigt finslipad, sen har vi Rebecka med rösten och Liam med rappen och han är även tjejernas favorit.

Jag får ändå en känsla av att Charlie kan vinna ikväll och egentligen så är han en riktig artist av de tre idolerna. Artist betyder konstnär och det är det Charlie är, en musikkonstnär. En artist ska kunna sjunga, spela instrument och även skapa sin egen musik.

Det återstår att se ikväll vem som vinner årets idol. Må bästa idol vinna!

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …