Alla elever på Nyköpings högstadium blir av med sina skoldatorer!

Högstadiet
1

HÖGSTADIET. Nyköpings kommun har beslutat att återkalla alla skoldatorer för eleverna på Nyköpings högstadium. Det här sker med omedelbar verkan och senast till veckan efter sportlovet ska alla datorer vara tillbaka.  De andra skolorna i kommunen berörs inte.  

Av Andy Polo Ishimwe, Jonathan Larsen, Robin Stämneryd och Jörgen Leidebrant

 

 Nyköpings kommun har beslutat att återkalla alla elevernas datorer på Nyköpings högstadium. Senast veckan efter sportlovet ska datorerna vara tillbaka, annars kommer räkningar skickas hem till föräldrarna. Anledningen är att elever har kollat på videor och spelat spel på lektionerna, samt också använt skoldatorerna hemma på ett oacceptabelt sätt.

Skoltidningen har kort intervjuat den nya skolchefen Rutger Larsson på telefon.

– Vi har tröttnat på hur eleverna på Nyköpings högstadium missbrukar sina datorer, helt enkelt. Nu får det vara slut. Jag tror dessutom bara att det är bra att eleverna lär sig skriva mer för hand, det kommer de ha mycket mer nytta av i sina vuxna liv. Vi har sett hur flera elever har tappat förmågan att skriva för hand i takt med hur teknologisk den här världen har blivit och hur mycket vi förlitar oss på datorerna.

Är det inte orättvist att det här bara  berör Nyköpings högstadium?

– Faktum är att andra skolor inte har missbrukar datorerna på samma sätt. Ni elever får helt enkelt skylla er själva.

 

Detta är, enligt oss, väldigt dåligt eftersom vi undrar vad som kommer hända om vi måste jobba på datorn för att till exempel söka fakta och så vidare. Det är även dåligt eftersom detta betyder att vi inte kommer kunna jobba hemma mer om det är ett datorprojekt. Det är också så att vi inte skriver mycket för hand längre inom skolan utan vi använder oss av datorerna mycket mer.

Vi tycker även att det är underligt att han säger att vi kommer att använda handskrift i vårt vuxna liv eftersom de flesta jobb där man använde handskrift förut nu har ändrats till datorskrivande. Slutligen är det väldigt orättvist att alla elever ska få lida för något som bara några enstaka har gjort.

 

 

(Detta är en fejkad nyhet.)
1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …