Alla elever på Nyköpings högstadium blir av med sina skoldatorer!

Högstadiet
1

HÖGSTADIET. Nyköpings kommun har beslutat att återkalla alla skoldatorer för eleverna på Nyköpings högstadium. Det här sker med omedelbar verkan och senast till veckan efter sportlovet ska alla datorer vara tillbaka.  De andra skolorna i kommunen berörs inte.  

Av Andy Polo Ishimwe, Jonathan Larsen, Robin Stämneryd och Jörgen Leidebrant

 

 Nyköpings kommun har beslutat att återkalla alla elevernas datorer på Nyköpings högstadium. Senast veckan efter sportlovet ska datorerna vara tillbaka, annars kommer räkningar skickas hem till föräldrarna. Anledningen är att elever har kollat på videor och spelat spel på lektionerna, samt också använt skoldatorerna hemma på ett oacceptabelt sätt.

Skoltidningen har kort intervjuat den nya skolchefen Rutger Larsson på telefon.

– Vi har tröttnat på hur eleverna på Nyköpings högstadium missbrukar sina datorer, helt enkelt. Nu får det vara slut. Jag tror dessutom bara att det är bra att eleverna lär sig skriva mer för hand, det kommer de ha mycket mer nytta av i sina vuxna liv. Vi har sett hur flera elever har tappat förmågan att skriva för hand i takt med hur teknologisk den här världen har blivit och hur mycket vi förlitar oss på datorerna.

Är det inte orättvist att det här bara  berör Nyköpings högstadium?

– Faktum är att andra skolor inte har missbrukar datorerna på samma sätt. Ni elever får helt enkelt skylla er själva.

 

Detta är, enligt oss, väldigt dåligt eftersom vi undrar vad som kommer hända om vi måste jobba på datorn för att till exempel söka fakta och så vidare. Det är även dåligt eftersom detta betyder att vi inte kommer kunna jobba hemma mer om det är ett datorprojekt. Det är också så att vi inte skriver mycket för hand längre inom skolan utan vi använder oss av datorerna mycket mer.

Vi tycker även att det är underligt att han säger att vi kommer att använda handskrift i vårt vuxna liv eftersom de flesta jobb där man använde handskrift förut nu har ändrats till datorskrivande. Slutligen är det väldigt orättvist att alla elever ska få lida för något som bara några enstaka har gjort.

 

 

(Detta är en fejkad nyhet.)
1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman