Måns krönika: Hatar att städa!

Krönika

KRÖNIKA Nu var det dags igen. Dags att städa, dammsuga, tvätta och ta bort skräp och saker. Hatar att städa. Och sen när du väl tror att du är klar så är det självklart någonting som är kvar att göra. Och självklart är det skitigt igen efter två dagar.

”Så, äntligen klar!” tänker jag och lägger mig i soffan. ”Måns, vad gör du?” säger mamma. Du är inte klar än! ”Va?? Vad har jag kvar??” ”Du har bara dammsugit golvet, Måns.” Jag ställer mig upp och fortsätter med det jag har kvar.

Äntligen! Efter en och en halv timma så är jag klar och sätter mig ner igen. Och då ser jag hur min katt går där och först bryr mig inte så mycket men sedan så stannar hon plötsligt och jag fortsätter titta. Då ser jag hur hon håller på att spy på det nytvättade golvet. Jag springer fram och lyfter upp henne men det är för sent. Jag ställer mig upp med irriterade rörelser och tvättar golvet ännu en gång.

”Fan, nu bryr jag mig inte vad som händer. Jag tvättar inte golvet igen!”

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …

Krönika
Varför ska det här bestämma över min framtid?

KRÖNIKA. ”Tänk på din framtid Selma! Detta är bra att kunna när du går i gymnasiet! När du är vuxen så kommer du ångra att du inte jobbade hårdare och fokuserade bättre under lektionerna. Tänk på det du!” Under hela vår skolgång har vi fått höra saker som de här. …