Måns krönika: Hatar att städa!

Krönika

KRÖNIKA Nu var det dags igen. Dags att städa, dammsuga, tvätta och ta bort skräp och saker. Hatar att städa. Och sen när du väl tror att du är klar så är det självklart någonting som är kvar att göra. Och självklart är det skitigt igen efter två dagar.

”Så, äntligen klar!” tänker jag och lägger mig i soffan. ”Måns, vad gör du?” säger mamma. Du är inte klar än! ”Va?? Vad har jag kvar??” ”Du har bara dammsugit golvet, Måns.” Jag ställer mig upp och fortsätter med det jag har kvar.

Äntligen! Efter en och en halv timma så är jag klar och sätter mig ner igen. Och då ser jag hur min katt går där och först bryr mig inte så mycket men sedan så stannar hon plötsligt och jag fortsätter titta. Då ser jag hur hon håller på att spy på det nytvättade golvet. Jag springer fram och lyfter upp henne men det är för sent. Jag ställer mig upp med irriterade rörelser och tvättar golvet ännu en gång.

”Fan, nu bryr jag mig inte vad som händer. Jag tvättar inte golvet igen!”

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …

Krönika
Den enda folk pratar om…

KRÖNIKA. Corona, covid-19 har påverkat många liv, har tagit många liv. Människor sätts i karantän, människor väljer karantän, människor hamstrar mat, läkemedel och affärer står tomma. Covid-19. Jag följer inte aktivt nyheterna, varken innan den stora pandemin kom eller nu när den är här och flåsar oss i nacken. Jag …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …