Måns krönika: Hatar att städa!

Krönika

KRÖNIKA Nu var det dags igen. Dags att städa, dammsuga, tvätta och ta bort skräp och saker. Hatar att städa. Och sen när du väl tror att du är klar så är det självklart någonting som är kvar att göra. Och självklart är det skitigt igen efter två dagar.

”Så, äntligen klar!” tänker jag och lägger mig i soffan. ”Måns, vad gör du?” säger mamma. Du är inte klar än! ”Va?? Vad har jag kvar??” ”Du har bara dammsugit golvet, Måns.” Jag ställer mig upp och fortsätter med det jag har kvar.

Äntligen! Efter en och en halv timma så är jag klar och sätter mig ner igen. Och då ser jag hur min katt går där och först bryr mig inte så mycket men sedan så stannar hon plötsligt och jag fortsätter titta. Då ser jag hur hon håller på att spy på det nytvättade golvet. Jag springer fram och lyfter upp henne men det är för sent. Jag ställer mig upp med irriterade rörelser och tvättar golvet ännu en gång.

”Fan, nu bryr jag mig inte vad som händer. Jag tvättar inte golvet igen!”

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i April

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i april är… Ellen Enoksson med sin krönika ”Orättvisan som förföljer en hela livet”!!! Ellen vinner en biocheck som hen kan hämta ut i biblioteket på Alpha. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som publicerats. …

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …