Recension av Suicide Squad – filmen man älskar eller hatar

Recensioner

FILM. Sucicide Squad är filmen som hälften verkar älska och hälften hata. Det har kommit flera liknande filmer de senaste åren som har varit succeér men den här var inte lika lyckad.

Av Måns Lundemo

En hemlig statlig myndighet som leds av Amanda Waller värvar fänglade superskurkar för att genomföra farliga uppdrag i utbyte mot förkortade straff. De ska försöka rädda världen från ett okänt men kraftfullt hot.

Suicide Squad utgörs av Harley Quinn, Katana, Killer Croc, Mad dog, Killer frost, El diablo, Dead shot och Caiptan boomerang. Sen har vi förstås ledaren Amanda Waller och fältledaren Rick Flag.

Jag tyckte om den här filmen eftersom det var ganska mycket action men ändå fanns en sorts story i den. Mot slutet tappades storyn och man hängde inte riktigt med. Filmen var inte särskilt känslosam och dyster, vilket kan vara båda bra och dåligt. Du kände heller inte riktigt känslorna som de i filmen kände, vilket man ofta kan göra i andra filmer.

Jag älskade hur de hade lagt in en komisk sida med Harley Quinn och jag älskar henne som karaktär. Hon är så galen och vrickad, hon bryr sig inte heller riktigt om vad andra tycker när hon gör någonting. Men en av de största problem är att storyn i filmen tappas helt och hållet på slutet och man undrar vad som händer.

Filmen var bra, men jag skulle nog inte se den en andra gång. Den får betyg:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …