Dystert läge för niornas bal

Högstadiet

HÖGSTADIET. Bland allt snack om Melodifestivalen, nästa huvudpersonen i SKAM, och de nationella proven finns det ett mycket viktigt ämne som drunknar i mängden. Såklart är det balen jag pratar om; vårterminens höjdpunkt. Festen som ska ge oss, vi trötta och ångestfyllda niondeklassare, hopp och en välbehövd paus från skolan.

Av Vendela van den Brink

Jag ska inte överdriva genom att säga att balen är helt bortglömd, tvärtom. Den dyker upp lite då och då i olika sammanhang; en försynt fråga om man ska gå eller inte, om man ska gå med någon eller inte, om man ska ta med mat eller inte. Hur många gånger har jag inte hört ”måste man ha klänning?” vid det här laget?

Tyvärr verkar ingen vara riktigt säker på om den faktiskt kommer att hända, kanske är skolbalen trots allt bara en dröm som vi aldrig kommer uppnå, hur mycket vi än trånar efter den. Inte heller verkar någon veta vem det är som håller i balen, vem som planerar och vem som betalar. Frågetecken är många, svaren är obefintliga.

Som den grävande journalist jag är försökte jag ta reda på hur det gick med balen, något som jag på enklaste sätt skulle få veta genom att faktiskt vara med i produktionen. Så jag anmälde mig till balkommittén, tog reda på när och var nästa möte skulle infinna sig, och promenerade till Alpha.

Vad lärde jag mig då under detta möte, kanske ni undrar. Ärligt talat fick jag inte veta ett dugg, eftersom jag antingen var på fel plats vid rätt tillfälle eller helt enkelt fått felaktiga uppgifter om när nästa möte skulle vara. Jag vet inte riktigt, inte verkar de medlemmar i kommittén som jag träffat ha någon aning heller.

Men betyder då detta att balen är dödsdömd? Personligen tror jag inte det; det är fortfarande ett långt tag kvar på terminen och förhoppningsvis kommer någon passionerad att ta tag i det hela. Men det ligger ändå ett ansvar hos oss nior att inte nonchalera den, balen är ju ändå väldigt speciell då den faktiskt är helt gjord för just oss nior.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman