Dystert läge för niornas bal

Högstadiet

HÖGSTADIET. Bland allt snack om Melodifestivalen, nästa huvudpersonen i SKAM, och de nationella proven finns det ett mycket viktigt ämne som drunknar i mängden. Såklart är det balen jag pratar om; vårterminens höjdpunkt. Festen som ska ge oss, vi trötta och ångestfyllda niondeklassare, hopp och en välbehövd paus från skolan.

Av Vendela van den Brink

Jag ska inte överdriva genom att säga att balen är helt bortglömd, tvärtom. Den dyker upp lite då och då i olika sammanhang; en försynt fråga om man ska gå eller inte, om man ska gå med någon eller inte, om man ska ta med mat eller inte. Hur många gånger har jag inte hört ”måste man ha klänning?” vid det här laget?

Tyvärr verkar ingen vara riktigt säker på om den faktiskt kommer att hända, kanske är skolbalen trots allt bara en dröm som vi aldrig kommer uppnå, hur mycket vi än trånar efter den. Inte heller verkar någon veta vem det är som håller i balen, vem som planerar och vem som betalar. Frågetecken är många, svaren är obefintliga.

Som den grävande journalist jag är försökte jag ta reda på hur det gick med balen, något som jag på enklaste sätt skulle få veta genom att faktiskt vara med i produktionen. Så jag anmälde mig till balkommittén, tog reda på när och var nästa möte skulle infinna sig, och promenerade till Alpha.

Vad lärde jag mig då under detta möte, kanske ni undrar. Ärligt talat fick jag inte veta ett dugg, eftersom jag antingen var på fel plats vid rätt tillfälle eller helt enkelt fått felaktiga uppgifter om när nästa möte skulle vara. Jag vet inte riktigt, inte verkar de medlemmar i kommittén som jag träffat ha någon aning heller.

Men betyder då detta att balen är dödsdömd? Personligen tror jag inte det; det är fortfarande ett långt tag kvar på terminen och förhoppningsvis kommer någon passionerad att ta tag i det hela. Men det ligger ändå ett ansvar hos oss nior att inte nonchalera den, balen är ju ändå väldigt speciell då den faktiskt är helt gjord för just oss nior.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …