Måns krönika: Jag hatar att åka buss.

Krönika
1

KRÖNIKA. Vafan! Bussen skulle ha kommit för tio minuter sedan. Man bara väntar på den men den kommer aldrig…

Av Måns Lundemo

Nu kommer den äntligen och jag ser hur bucklig bussen är. Inte en dålig busschaufför igen!  Jag hoppar på och skannar mitt busskort som naturligtvis piper rött. Nu måste jag använda kontokortet för att ladda på. Jag tar upp det men han låter mig gå på gratis. Jag tackar och ser nu att bussen är fullproppad och att jag måste stå.

Han drar iväg i 180 och jag smäller bak med en chock.

Resten av bussresan går helt ok tills jag ska gå av och glömmer min ryggsäck. ”Fan…” Jag går surt och sparkar runt grus en stund innan jag kommer på att jag måste ringa mamma och berätta att jag glömde min väska. Så att hon kan hämta upp den.

Jag hatar att åka buss.

Det kunde ha varit värre.. bussen kunde varit flera timmar sen, eller inte gått alls. Den kunde blåst förbi och missat att plocka upp dig, föraren kunde vägrat låta dig åka utan att betala, du kunde ha behövt betala kontakt.

Nyligen prisades Sörmlandstrafiken på Transport Ticketing Global Awards ceremony i London Sörmlandstrafiken tog där hem pris i klassen ”Best Smart Ticketing Programme”.. tänk dig hur då hur dåliga buss- &biljettsystem resten av världen måste ha.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …

Krönika
Varför ska det här bestämma över min framtid?

KRÖNIKA. ”Tänk på din framtid Selma! Detta är bra att kunna när du går i gymnasiet! När du är vuxen så kommer du ångra att du inte jobbade hårdare och fokuserade bättre under lektionerna. Tänk på det du!” Under hela vår skolgång har vi fått höra saker som de här. …