Måns krönika: Jag hatar att åka buss.

Krönika
1

KRÖNIKA. Vafan! Bussen skulle ha kommit för tio minuter sedan. Man bara väntar på den men den kommer aldrig…

Av Måns Lundemo

Nu kommer den äntligen och jag ser hur bucklig bussen är. Inte en dålig busschaufför igen!  Jag hoppar på och skannar mitt busskort som naturligtvis piper rött. Nu måste jag använda kontokortet för att ladda på. Jag tar upp det men han låter mig gå på gratis. Jag tackar och ser nu att bussen är fullproppad och att jag måste stå.

Han drar iväg i 180 och jag smäller bak med en chock.

Resten av bussresan går helt ok tills jag ska gå av och glömmer min ryggsäck. ”Fan…” Jag går surt och sparkar runt grus en stund innan jag kommer på att jag måste ringa mamma och berätta att jag glömde min väska. Så att hon kan hämta upp den.

Jag hatar att åka buss.

Det kunde ha varit värre.. bussen kunde varit flera timmar sen, eller inte gått alls. Den kunde blåst förbi och missat att plocka upp dig, föraren kunde vägrat låta dig åka utan att betala, du kunde ha behövt betala kontakt.

Nyligen prisades Sörmlandstrafiken på Transport Ticketing Global Awards ceremony i London Sörmlandstrafiken tog där hem pris i klassen ”Best Smart Ticketing Programme”.. tänk dig hur då hur dåliga buss- &biljettsystem resten av världen måste ha.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …

Krönika
Sociala medier

KRÖNIKA. Det är bara ett klick sen är jag inne på den plattformen där alla kan skriva till mig, där alla kan se min fritid och mina selfies. Det enda jag ser på Instagram just nu är botoxfyllda läppar, influencers som står och putar med rumpan samtidigt som dom gör …