Måns krönika: Jag hatar att åka buss.

Krönika
1

KRÖNIKA. Vafan! Bussen skulle ha kommit för tio minuter sedan. Man bara väntar på den men den kommer aldrig…

Av Måns Lundemo

Nu kommer den äntligen och jag ser hur bucklig bussen är. Inte en dålig busschaufför igen!  Jag hoppar på och skannar mitt busskort som naturligtvis piper rött. Nu måste jag använda kontokortet för att ladda på. Jag tar upp det men han låter mig gå på gratis. Jag tackar och ser nu att bussen är fullproppad och att jag måste stå.

Han drar iväg i 180 och jag smäller bak med en chock.

Resten av bussresan går helt ok tills jag ska gå av och glömmer min ryggsäck. ”Fan…” Jag går surt och sparkar runt grus en stund innan jag kommer på att jag måste ringa mamma och berätta att jag glömde min väska. Så att hon kan hämta upp den.

Jag hatar att åka buss.

Det kunde ha varit värre.. bussen kunde varit flera timmar sen, eller inte gått alls. Den kunde blåst förbi och missat att plocka upp dig, föraren kunde vägrat låta dig åka utan att betala, du kunde ha behövt betala kontakt.

Nyligen prisades Sörmlandstrafiken på Transport Ticketing Global Awards ceremony i London Sörmlandstrafiken tog där hem pris i klassen ”Best Smart Ticketing Programme”.. tänk dig hur då hur dåliga buss- &biljettsystem resten av världen måste ha.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …

Krönika
Den enda folk pratar om…

KRÖNIKA. Corona, covid-19 har påverkat många liv, har tagit många liv. Människor sätts i karantän, människor väljer karantän, människor hamstrar mat, läkemedel och affärer står tomma. Covid-19. Jag följer inte aktivt nyheterna, varken innan den stora pandemin kom eller nu när den är här och flåsar oss i nacken. Jag …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …