Melodifestivalen – inför finalen!

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. På lördag kväll imorgon är det final i Friend’s Arena. Tolv finalister ska tävla om vem som ska få representera Sverige i ESC. Wiktoria’s låt har flest spelningar av de 12 finalisterna på Spotify.

Bildresultat för friends arena
Friend’s arena med blå-gult mönster.

På lördag kväll 20.00 sänds finalen på SVT. Tolv finalister står nu redo att kämpa om platsen i ESC och sångfågeln. Förra veckan gick fyra deltagare vidare från andra chansen till finalen. I andra chansen tävlade den före detta eurovisionvinnaren Loreen, men hon slogs ut av Anton Hagman. De som ska tävla imorgon är Ace Wilder, Boris René, Lisa Ajax, Robin Bengtsson, Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia, Anton Hagman, Mariette, FO&O, Nano, Wiktoria, Benjamin Ingrosso och Owe Thörnqvist.

Aftonbladet har gjort en prognos om hur många spelningar artisterna har fått på sina låtar på Spotify och det kan vara så det kommer att röstas imorgon kväll.

Wiktoria – 11,2%        Robin Bengtsson – 10,1%      Nano – 9,3%       Benjamin Ingrosso  – 9,3%,

FO&O – 8,9%     Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia- 8,2%     Anton Hagman – 8,1%    Mariette – 8%

Lisa Ajax – 7,4%        Ace Wilder – 7,1%        Boris René – 6,4%        Owe Thörnqvist – 6,2%

Först ska juryn som har 50% av makten också rösta, så det kan gå hur som helst, kolla bara på 2013 då Yohio fick en stor del av folkets röst men han vann inte för Robin Stjernberg fick en stor del av juryns röst och Yohio en liten del av juryns röst och slutade på en andra plats.

Zara Larsson ska uppträda på schlagerfinalen imorgon, förra veckan var det Linda Pira och Dani M. Är melodifestivalen verkligen en schlagerfestival? Ja, i år har vi fått se någon från hedenhös gå vidare till finalen, men programmet har mer börjat likna en popfestival de närmaste åren. Ni kan väl ta in lite mer rock? Förra veckan tävlade bandet Dissmissed med bidraget Hearts Align, väldigt bra låt och jag höll tummarna för att bandet skulle gå vidare, men bidraget slogs ut av Boris Renés absolut långtråkiga bidrag – ja ehm..? vad hette låten nu igen och hur gick refrängen?

Däremot är jag imponerad av att Anton Hagman slog ut Loreen förra veckan. Finalen sänds på lördag kl.20.00 på SVT1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …