Nyköping Pride

Nyköping

NYKÖPING. Mellan den 30 juni och den 1 juli i år är det dags för Nyköping Pride för första gången. Kalle Pettersson är en av initiativtagarna bakom. Noa Gahnertz på Redaktionen har intervjuat honom. 

Av Noah Gahnertz

Foto: Pridefestival i Istanbul, Jordy91 at English Wikipedia

Varför behövs Pride?

– Vi har idag ett samhälle i Sverige som har väldigt stor acceptans när det gäller HBTQ men vi ser också att det finns mycket okunskap i ämnet vilket skapar fördomar.Ser vi dessutom på resten av världen så ser vi just nu en trend i att det backar i flera länder när det gäller HBTQ-frågor, att man tar bort rättigheter.

Så vi hoppas genom Nyköping Pride att kunna öppna upp och utbilda fler personer inom ämnet för att riva sönder fördomar och skapa ett öppnare och tryggare samhälle.

Hur kommer upplägget av evenemanget vara? Några artister?

Det blir Pridepark på torget i två dagar med utställare, happenings, artister med mera. Vilka artister det blir är fortfarande hemligt.

På lördagen blir det även en parad genom stan där alla får vara med och visa sitt stöd.

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Nyköping
Redaktionen ute på stan: Hur har Corona påverkat dig?

NYKÖPING. Amanda, Moa, Tova och Linnea tog sig ner på stan en måndagsförmiddag i juni och intervjuade människor de stötte på om hur de har påverkats av Corona. Jennifer, Hemköp – Det har gått bra under Corona. Lite försiktig har jag varit själv, men rädd är jag inte. Det har …

Kultur/nöje
Sörmlands museum har öppnat!

NYKÖPING. Sörmlands museum invigdes i helgen. De har flera intressanta utställningar om saker som står flera av oss nära, också om man är barn- och ungdom.  Utställningen ”En perfekt människa” som handlar om makt, ideal och funktionalitet. Utställningen berättar om människor med funktionsvariationer genom historien och Sveriges historia med rättigheter …

Högstadiet
Allt färre ungdomar använder cykelhjälm

INRIKES. Personer dör årligen i cykelolyckor, huvudsakligen av skall- och nackskador som skulle kunna ha förhindrats eller mildrats av hjälm. Ändå är det allt färre ungdomar under 15 som använder cykelhjälm och därmed bryter mot lagen. I Sverige är det lag på att barn under 15 måste använda cykelhjälm när …