Recension: Skönheten och Odjuret

Recensioner

FILM.

Filmen “Skönheten och Odjuret” hade sin världspremiär den 23 februari 2017. Regissören heter Bill Condon. Skönheten och Odjuret är en remake av den tecknade filmen som också har titeln “Skönheten och Odjuret”.
Belle(Emma Watson) är “Skönheten” och hon bor i en liten by med sin pappa. Hennes intresse är att läsa böcker och hon tycker om rosor. Byborna tycker att Belle är annorlunda och Belle känner sig nedstämd av det även om hon inte visar det. I byn finns det en man som heter Gaston(Luke Evans) som vill gifta sig med henne för att hon är vacker och att han tycker att han är snygg och att ingen egentligen förtjänar hans snygghet. Jag har själv inte sett hela tecknade filmen men som jag har hört från mina vänner och andra som har sett filmen så verkar det som att “riktiga” filmen är väldigt lik den tecknade. Jag tyckte att den var underbar och väldigt färgrik. När jag såg Odjuret så blev jag helt fascinerad. Animationerna och kläderna var otroligt! Jag tyckte om hur alla såg ut och att det verkligen liknade den tecknade versionen. Det var otroligt mycket sång dock och jag skulle säga att 60% av filmen är sånger men det hör nog till historien. Alla skådespelare var jättebra vilket man i och för sig ska förvänta annars skulle det nog inte vara någon stor grej av det om det inte fanns några bra skådespelare.

Vid slutet av filmen så grät jag för det var både sorgligt och mycket glädje efter varandra. Några grät inte medans andra gjorde det, alla är olika.

Men om jag ska bedöma filmen som helhet så skulle det nog bli 9 av 10. Varför jag inte ger 10 av 10 är att ingen film är helt perfekt och om jag skulle ge den hel poäng skulle jag ha ljugit för mig själv.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …