Aurora 17

Inrikes

 

Bildresultat för värnplikt kvinnor och män

INRIKES. Aurora 17 är den största militära övningen sedan 1993. Övningen drog igång 11 september och 19-28 september pågår övningar i Nyköping och Oxelösund. 19 000 svenska militärer, varav en fjärdedel från hemvärnet, kommer att delta samt 2 000 militärer från USA, Frankrike, Danmark, Estland, Finland, Norge och Tyskland. 

Militärövningen som startade i måndags ska pågå till vecka 39 och ska utföras i många delar av Sverige, men främst i Stockholm, Mälardalen och längs kusten i Södermanland samt på Gotland.

Så här kommer allmänheten påverkas

Vid truppförflyttningar kommer det att vara trångt på vissa vägar och då kan det bli förseningar i kollektivtrafiken.

Under övningen kommer det att vara militär trafik och övning på vägar och i terrängen. Försvarsmakten kommer att skylta vid de vägar och övningsområden som blir berörda.

 

Läs mer om frågor och svar om Aurora 17 på vår Facebooksida här

 

Noah Gahnertz

 

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inrikes
1
Flicka försvunnen i Uddevalla

INRIKES. En flicka med namnet Wilma Andersson på 17 år försvann den 14 november. Polisen har hittat kroppsdelar från flickan och därför utesluter de att hon inte är vid liv.  Wilmas pojkvän har anklagats för mord och är häktad, men nekar brottet. Hans försvarsadvokat säger att det är långt ifrån …

Inrikes
Oroväckande milt väder

VETENSKAP. Vid det här laget måste alla ha märkt att någonting inte står rätt till. Fågelkvitter i januari, plusgrader och vårkänslor. Vart är vintern? I år ligger temperaturen på flera platser i landet över 10 grader det normala för januari månad. Och i större delar av landet är det inte …

Inrikes
Nu är Vabruari här igen

INRIKES. Vabruari är en ordvits som är sannare än vad man önskar. I februari är det många som blir sjuka, framför allt småbarn. Och då behöver föräldrar stanna hemma och Vabba (Vård Av Barn). Därav namnet VABruari. Småbarn är de som drabbas värst av sjukdomar i februari men de är …