Uppgivenhet är vår främsta fiende – politikermord del 1

Inrikes
1

Bildresultat för anna lindh

INRIKES. I måndags, den 11 september var det exakt 14 år sedan Anna Lindh avled efter knivdåd utanför NK-gallerian. Anna var utrikesminister i Göran Perssons regering, hon kunde blivit Sveriges första kvinnliga statsminister. Hon slogs för en öppen värld.

Anna Lindh ville vara en politiker mitt bland folket. Hon förkroppsligade det öppna samhället, hon slogs för det. Anna Lindh kunde blivit Sveriges första kvinnliga statsminister.

Anna Lindh flyttade till Nyköping 1996 i och med att maken som tillträdde som landshövding bodde här. Hon blev en känd profil för Nyköpingsborna, hon rörde sig bland folk på stan och var alltid på gott humör. Till minne av henne finns Anna Lindhs plats vid laxtrappan i Nyköping.

Bildresultat för anna lindh citat

Mordet på Anna var det andra stora politikermordet sedan Palmemordet. Det är ett hot mot demokratin.

Uppgivenhet är vår främsta fiende

Vi får aldrig ge upp hoppet om den dyrbara demokratin, demokrati ska vi se till att skörda i varenda land i världen, vi ska uppnå en öppen och fri värld där alla kan leva under samma förhållanden. Vi är på väg dit och vi ska aldrig låta oss stoppas av hot. Vi ska inte vara naiva.

 

Det här är första delen i en serie där Noa Gahnertz skriver om politikermord. Läs mer om mordet på Anna Lindh på vår Facebooksida här

 

Noah Gahnertz

 

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inrikes
1
Flicka försvunnen i Uddevalla

INRIKES. En flicka med namnet Wilma Andersson på 17 år försvann den 14 november. Polisen har hittat kroppsdelar från flickan och därför utesluter de att hon inte är vid liv.  Wilmas pojkvän har anklagats för mord och är häktad, men nekar brottet. Hans försvarsadvokat säger att det är långt ifrån …

Inrikes
Oroväckande milt väder

VETENSKAP. Vid det här laget måste alla ha märkt att någonting inte står rätt till. Fågelkvitter i januari, plusgrader och vårkänslor. Vart är vintern? I år ligger temperaturen på flera platser i landet över 10 grader det normala för januari månad. Och i större delar av landet är det inte …

Inrikes
Nu är Vabruari här igen

INRIKES. Vabruari är en ordvits som är sannare än vad man önskar. I februari är det många som blir sjuka, framför allt småbarn. Och då behöver föräldrar stanna hemma och Vabba (Vård Av Barn). Därav namnet VABruari. Småbarn är de som drabbas värst av sjukdomar i februari men de är …