Bög – inte ett skällsord!

Debatt
1

DEBATT. Jag går ofta runt i korridorerna på skolan och hör folk skrika saker som “jävla bög” eller frågar i en föraktfull ton “vadå är du bög eller” och blir väldigt störd.

Om någon som säger sånt här läser detta har jag en fråga: varför använder ni ordet bög som ett skällsord? Bög betyder bara att en kille är kär i en annan kille, är det fel eller?

Varför måste ordet kärlek alltid betyda att en kille är kär i en tjej eller vice versa? Jag har alltid lärt mig att kärlek borde bygga på personlighet och inte kön. Om du är en kille som är kär i en tjej tycker du väl om hennes personlighet? Samma sak om du är en tjej som är kär i en kille.

Jag har frågat runt mycket och har än så länge bara fått två olika ursäkter till varför man tycker homosexualitet är fel.

Den första är folk som säger att gud inte gillar bögar eller lesbiska och det andra har bara att göra med vad vi har mellan benen.

Vi borde kunna leva i en värld där vi alla blir accepterade för de vi är, inte för vem vi älskar. Så snälla, om du använder ordet bög som ett skällsord, sluta.

 

Tyra Öqvist

Läs också Noahs artikel om att Nyköping högstadium borde hbtq-certifieras här

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Är femtonåringar bra förare?

DEBATT. När man är 14 år och 9 månader får man ta lektioner inför AM-körkortet på en körskola. Sedan när man klarat kurserna måste man göra ett kunskapsprov och efter att man är 15 år och klarar man det så har man ett AM-körkort. Är utbildningen tillräcklig? Med ett AM-körkort …

Debatt
Jag blir så trött…

DEBATT. När jag gick på lågstadiet och en kille tog min mössa, ryckte mig i håret, snodde min penna var all respons jag fick från min lärare: ”Han gör det för att han gillar dig, killar är dåliga på att uttrycka sina känslor, han vill bara ha din uppmärksamhet”. Och …

Debatt
Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

INSÄNDARE. Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen. För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget …