Boktips, snart är det höstlov!

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Höstlovet inträffar vecka 44, har du något planerat då? Om inte kanske du kan läsa en del, det är mysigt att sitta med en bok och bara slappna av. Här är några böcker du borde läsa på höstlovet. Vi kommer att publicera boktips på Redaktionen varje dag fram till höstlovet. Håll utkik!

 

Ingen normal står i regnet och sjunger, av Sara Ohlsson. Relaterad bild

Ella och Charlie är bästa vänner, när skolan börjar efter sommarlovet träffas de inte lika mycket. Ella får nya vänner. hon blir kär i Svante, Charlie blir också kär i Ellas klasskamrat Niki. Ella tycker inte att det känns rätt med Svante. Niki gör slut med Charlie. Ella är kär i Niki, hon gör slut med Svante och blir tillsammans med Niki diskret för att inte såra Charlie. Hon måste tillslut berätta, men hon vill inte såra honom.

Den är skriven som en dagbok, som om en följer med varje dag in i Ellas liv, det finns heller inga kapitel i boken, utan den flyter bara på och det går inte sluta läsa. Jag skriver EN istället för MAN för att Niki, i boken, säger så hela tiden när hon talar, – En vill inte gå och lägga sig än.

Boken får av mig 4 av 5 i betyg eftersom det är en bladvändare, går inte att sluta läsa.

 

Bildresultat för kristin cashore
Kristin Cashore

De utvalda, Kristin Cashore

Hon har givit ut tre delar om De utvalda vilka är Tankeläsaren, Monstrets dotter och Hemligheternas Rike i schangern fantasy. Jag har inte hunnit läsa alla böckerna än, men jag har kommit halvvägs i De utvalda – Monstrets dotter.

Första boken tyckte jag väldigt mycket om och skulle kunna läsa den flera gånger om. Boken börjar med att Katsa, som är huvudperson i första boken tar sig ut från en byggnad, hon är spion och kallas för en dödlig dam, hon kan ta tio i en smäll, en krigskämpe som ingen kan besegra. Katsa slåss mot en man, han är svårslagen och allt förändras när hon möter honom vars namn är prins Po. Prins Po förstår Katsa som ingen annan, men vad döljer han?

Boken får av mig 5 av 5 i betyg, det är ett bra flyt i boken, spänning, man vill veta vad som händer, Pos och Katsas relation gör att boken blir något alldeles extra. Jag kan tänka mig att Monstrets dotter och Hemligheternas Rike också kommer vara lika spänningsfulla som Tankeläsaren. 

 

 

 

 

 

 

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …