Boktips, snart är det höstlov!

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Höstlovet inträffar vecka 44, har du något planerat då? Om inte kanske du kan läsa en del, det är mysigt att sitta med en bok och bara slappna av. Här är några böcker du borde läsa på höstlovet. Vi kommer att publicera boktips på Redaktionen varje dag fram till höstlovet. Håll utkik!

 

Ingen normal står i regnet och sjunger, av Sara Ohlsson. Relaterad bild

Ella och Charlie är bästa vänner, när skolan börjar efter sommarlovet träffas de inte lika mycket. Ella får nya vänner. hon blir kär i Svante, Charlie blir också kär i Ellas klasskamrat Niki. Ella tycker inte att det känns rätt med Svante. Niki gör slut med Charlie. Ella är kär i Niki, hon gör slut med Svante och blir tillsammans med Niki diskret för att inte såra Charlie. Hon måste tillslut berätta, men hon vill inte såra honom.

Den är skriven som en dagbok, som om en följer med varje dag in i Ellas liv, det finns heller inga kapitel i boken, utan den flyter bara på och det går inte sluta läsa. Jag skriver EN istället för MAN för att Niki, i boken, säger så hela tiden när hon talar, – En vill inte gå och lägga sig än.

Boken får av mig 4 av 5 i betyg eftersom det är en bladvändare, går inte att sluta läsa.

 

Bildresultat för kristin cashore
Kristin Cashore

De utvalda, Kristin Cashore

Hon har givit ut tre delar om De utvalda vilka är Tankeläsaren, Monstrets dotter och Hemligheternas Rike i schangern fantasy. Jag har inte hunnit läsa alla böckerna än, men jag har kommit halvvägs i De utvalda – Monstrets dotter.

Första boken tyckte jag väldigt mycket om och skulle kunna läsa den flera gånger om. Boken börjar med att Katsa, som är huvudperson i första boken tar sig ut från en byggnad, hon är spion och kallas för en dödlig dam, hon kan ta tio i en smäll, en krigskämpe som ingen kan besegra. Katsa slåss mot en man, han är svårslagen och allt förändras när hon möter honom vars namn är prins Po. Prins Po förstår Katsa som ingen annan, men vad döljer han?

Boken får av mig 5 av 5 i betyg, det är ett bra flyt i boken, spänning, man vill veta vad som händer, Pos och Katsas relation gör att boken blir något alldeles extra. Jag kan tänka mig att Monstrets dotter och Hemligheternas Rike också kommer vara lika spänningsfulla som Tankeläsaren. 

 

 

 

 

 

 

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Recensioner
En trevlig upplevelse med ett trevlig bemötande

RECENSION. Hanna & Ellie var fikarecensenter för en dag. Det var i samband med att profilen Redaktionen besökte Sörmlands museum den 22 oktober. De passade också på att bedöma själva museum-upplevelsen som helhet. Sörmlands museum är en plats för kulturella uttryck, historia och en trevlig upplevelse för hela familjen. Det …