Freddie Mercurys karriär filmatiseras

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Freddie Mercury som var sångare i bandet Queen gick bort i AIDS den 24 november 1991, han är en av de bästa rocksångaren genom tiderna och nu ska hans karriär filmatiseras av filmbolaget Fox. 

Rami Malek spelar Freddie Mercury, han har medverkat i filmer som Natt på museum. I år, den 5 september skulle Freddie blivit 71 år gammal. Nu ska Mercurys karriär filmatiseras av filmbolaget Fox.

Mercury gick bort av lunginflammation i samband med sjukdomen AIDS den 24 november 1991. Han skulle medverkat på olympiska spelen i London 1992 med att uppträda, men Mercury stoppades av bortgången.

Queens mest omtyckta låtar har fler än hundra miljoner spelningar på Spotify. Bohemian Rhapsody är i mångas mening det största mästerverk de någonsin gjorde. We are the champions, Don’t stop me now och Under Pressure är andra stora hiter av Queen. We are the Champions blev snabbt en stor hit inom fotbollsvärlden, många fotbollsupportrar sjöng den under matcher.

Freddie ansågs ha en speciell scennärvaro och ett gripande sätt att få publiken att sjunga med. Mercury hade en röst som kunde nå väldigt höga toner och är en av de bästa rocksångarna genom tiderna. Väldigt typiskt för Mercury var att hålla mikrofonstativet högt uppe, han såg mycket ståtlig ut på scenen när de turnerade runt om i världen.

Filmen visas 2018 på bio och regisseras av ”X-men”-regissören Bryan Singer. I filmen får man följa Freddie Mercury under de tidiga åren fram till de numera kultförklarade Live aid-konserterna 1985.

Kusligt lik Mercury

Twitteranvändare tyckte att Rami Malek var kusligt lik Mercury på bilderna som släppts.

”Jag var tvungen att zooma in för att förstå att det inte var Freddie”, skriver en Twitteranvändare. En annan skriver: ”Det är samma person. Så kusligt. Freddie lever!”

källa: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/P1e8e/har-ar-forsta-bilden-fran-filmen-om-freddie-mercury

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …