Freddie Mercurys karriär filmatiseras

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Freddie Mercury som var sångare i bandet Queen gick bort i AIDS den 24 november 1991, han är en av de bästa rocksångaren genom tiderna och nu ska hans karriär filmatiseras av filmbolaget Fox. 

Rami Malek spelar Freddie Mercury, han har medverkat i filmer som Natt på museum. I år, den 5 september skulle Freddie blivit 71 år gammal. Nu ska Mercurys karriär filmatiseras av filmbolaget Fox.

Mercury gick bort av lunginflammation i samband med sjukdomen AIDS den 24 november 1991. Han skulle medverkat på olympiska spelen i London 1992 med att uppträda, men Mercury stoppades av bortgången.

Queens mest omtyckta låtar har fler än hundra miljoner spelningar på Spotify. Bohemian Rhapsody är i mångas mening det största mästerverk de någonsin gjorde. We are the champions, Don’t stop me now och Under Pressure är andra stora hiter av Queen. We are the Champions blev snabbt en stor hit inom fotbollsvärlden, många fotbollsupportrar sjöng den under matcher.

Freddie ansågs ha en speciell scennärvaro och ett gripande sätt att få publiken att sjunga med. Mercury hade en röst som kunde nå väldigt höga toner och är en av de bästa rocksångarna genom tiderna. Väldigt typiskt för Mercury var att hålla mikrofonstativet högt uppe, han såg mycket ståtlig ut på scenen när de turnerade runt om i världen.

Filmen visas 2018 på bio och regisseras av ”X-men”-regissören Bryan Singer. I filmen får man följa Freddie Mercury under de tidiga åren fram till de numera kultförklarade Live aid-konserterna 1985.

Kusligt lik Mercury

Twitteranvändare tyckte att Rami Malek var kusligt lik Mercury på bilderna som släppts.

”Jag var tvungen att zooma in för att förstå att det inte var Freddie”, skriver en Twitteranvändare. En annan skriver: ”Det är samma person. Så kusligt. Freddie lever!”

källa: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/P1e8e/har-ar-forsta-bilden-fran-filmen-om-freddie-mercury

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …