Revolution Poetry

Högstadiet

HÖGSTADIET. Fredagen den 20 oktober är alla elever i årskurs nio inbjudna till Revolution Poetry i Culturums konsertsal. Eleverna kommer att få se en show med spoken word av fem unga poeter och musik av en DJ. Revolution Poetry är ett demokratiprojekt som vill lyfta ungdomars påverkan i samhället. 

Revolution Poetry är en plattform för demokrati som verkar för att alla ska göra sina röster hörda och ta plats, det är en kringvandrande scen och rörelse som funnits sedan 2009. Ett särskilt fokus har varit att skapa en scen för röster från Stockholms förorter, röster som annars inte hade kommit fram. .

I plattformen ingår scenkonstnärliga uttryck som teater, sång och rap, acapella/akustiskt. Revolution Poetry lyfter unga talangfulla konstnärer. Målet för plattformen har sedan starten varit att lyfta ungdomars påverkan i samhällsdebatten, våga tala om hur de själv tycker och tänker, våga stå upp för sina argument, våga visa sig och ta plats. Det är en riktigt viktig demokratifråga.

På fredagen den 20 oktober går alla niondeklassare och lyssnar på Revolution Poetry. Niorna på Alpha går mellan klockan 11 och 12, och niorna på Omega går mellan klockan 14 och 15.

På lördagen den 21 oktober mellan klockan 10 och 16 kommer Revolution Poetry också att hålla en workshop i att skriva och framföra spoken word i Nyköping. Alla unga mellan 15 och 25 år är välkomna och det kostar ingenting. Lokalen är folkhögskolans lokal på Bryggeriet, Behmbrogatan 5A. Om du vill vara med anmäler du dig till ulrika.hagen@nbv.se

Här är ett spoken word-framförande från Simon från sommaren 2016:

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …