Revolution Poetry

Högstadiet

HÖGSTADIET. Fredagen den 20 oktober är alla elever i årskurs nio inbjudna till Revolution Poetry i Culturums konsertsal. Eleverna kommer att få se en show med spoken word av fem unga poeter och musik av en DJ. Revolution Poetry är ett demokratiprojekt som vill lyfta ungdomars påverkan i samhället. 

Revolution Poetry är en plattform för demokrati som verkar för att alla ska göra sina röster hörda och ta plats, det är en kringvandrande scen och rörelse som funnits sedan 2009. Ett särskilt fokus har varit att skapa en scen för röster från Stockholms förorter, röster som annars inte hade kommit fram. .

I plattformen ingår scenkonstnärliga uttryck som teater, sång och rap, acapella/akustiskt. Revolution Poetry lyfter unga talangfulla konstnärer. Målet för plattformen har sedan starten varit att lyfta ungdomars påverkan i samhällsdebatten, våga tala om hur de själv tycker och tänker, våga stå upp för sina argument, våga visa sig och ta plats. Det är en riktigt viktig demokratifråga.

På fredagen den 20 oktober går alla niondeklassare och lyssnar på Revolution Poetry. Niorna på Alpha går mellan klockan 11 och 12, och niorna på Omega går mellan klockan 14 och 15.

På lördagen den 21 oktober mellan klockan 10 och 16 kommer Revolution Poetry också att hålla en workshop i att skriva och framföra spoken word i Nyköping. Alla unga mellan 15 och 25 år är välkomna och det kostar ingenting. Lokalen är folkhögskolans lokal på Bryggeriet, Behmbrogatan 5A. Om du vill vara med anmäler du dig till ulrika.hagen@nbv.se

Här är ett spoken word-framförande från Simon från sommaren 2016:

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman