Redaktionen tipsar: ROCKSTAR av Post Malone

Veckans låt

VECKANS LÅT. Vi på Redaktionen kommer varje vecka att tipsa om en låt som vi gillar. Den här veckan är det: Post Malone – Rockstar Ft. 21 Savage. Den håller ett långsamt tempo med en pump up melodi som kan få igång en på riktigt.

Topplistorna har på sista tiden dominerats av rap och hiphop. Enligt Forbes är det för första gången den dominerande musikgenren i USA är just hiphop. ‘’Rappare är dom nya rockstjärnorna’’ säger Kanye West. Det han menar är att det är liksom deras tur nu att skina och leva stort, rockstjärnor är kända för leva stort, festa dag in och dag ut och leva dag för dag. Leva som en rockstjärna är något som rapparen Post Malone verkligen gör. I hans senaste hit som har tagit musikvärlden med storm och toppar dom stora listorna som till exempel BillBoard Hot 100 sjunger han om hans liv som ‘’rockstjärna’’.

Post Malone är ett artistnamn för den amerikanska rapparen och musikproducenten Austin Richard Post. Han slog igenom 2015 med debutsingeln White Iverson. På låten hörs även 21 Savage, som är en rappare från Atlanta.

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Veckans låt
Veckans låttips: ”The beautiful people”

VECKANS LÅT. Låten släpptes 1996 av Marilyn Manson. Det är en rockgrupp från Amerika och grundades 1989. Denna låt blev nominerad i MTV Video Music Award för den bästa rockvideon. Jag tycker om den här låten eftersom att Marilyn Manson är den bästa gruppen som finns, jag gillar hans stil …

Kultur/nöje
Veckans musiktips: musikalen Hamilton

VECKANS MUSIKTIPS. Redaktionen tipsar den här veckan om Hamilton: An American Musical, som är en musikal skriven och tonsatt av Lin Manuel Miranda. Musikalen bygger på Ron Chernows biografi om Alexander Hamilton, som var en av Amerikas mindre omtalade grundare. Varför jag tycker om musikalen är till och börja med för …

Veckans låt
Redaktionen tipsar: jullåtar

VECKANS LÅT. Last Christmas, Fairytale of New York och All i want for christmas is you är några av de populära jullåtar som spelas världen över i juletider. De här jullåtarna har miljontals spelningar på Spotify. Last Christmas av Wham! – Låten är skriven av George Michael och lanserades julen 1984 av popgruppen Wham!. Låten handlar mer om en kärleksaffär …