Skjutning i Las Vegas, minst 59 döda

Utrikes
1

UTRIKES. Polisen uppger att det är minst 59 döda och 500 människor som har förts till sjukhus. Dem uppger också att den misstänkta gärningsmannen , Stephen Paddock, är död.

Det var sent på söndagskvällen som det hemska hände. En stor musikfestival utanför hotellet och kasinot Mandalay Bay , i centrala Las Vegas, hade precis börjat. Plötsligt slog en man sönder ett fönster på 32:a våningen och började skjuta ner människor som stod på gatan.

Alla skadade skjutsades omedelbart med ambulanser till det lokala sjukhuset UMC. Det var omkring 500 personer som behövde åka in till sjukhuset, 30 personer hade fått riktigt allvarliga skador. Ungefär 59 personer hade omkommit. Det innebär att det här var USA:s dödligaste masskjutning någonsin.

Polisen uppger också att de har funnit gärningsmannen. Han hittades i sitt hotellrum, död. Troligtvis skedde det genom självmord. De hittade också tjugotre vapen i mannens hotellrum som polisen har beslagtagit. Mannen har identifierats som Stephen Paddock, 64 år.

IS har tagit på sig skulden för dådet. Men FBI säger att dem inte har hittat några som helst kopplingar till internationella terrororganisationer.

 

Ella Haugness

Läs också Sofias artikel om attentatsmannen Stephen Paddock här

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …