Tunnelbygget vid Alpha ska stå klart innan årets slut

Högstadiet

 

 

Noah Gahnertz foto.HÖGSTADIET. Tunnelbygget på Lennings väg utanför Alpha har nu kommit halvvägs, tunneln ska stå klar innan årets slut. Trafikanter berörs då det är enkelriktat under en längre tid, och det kommer orsaka förseningar i kollektivtrafiken.

Just nu pågår tunnelbygge vid Alpha, där ska busshållplatser anläggas så att man slipper gå över vägen, det kommer att underlätta för trafiken mellan Rosvalla och Alpha och det är bra infrastruktur eftersom trafiken flyter på bättre samt att det är mer trafiksäkert. Tunnelbygget är halvvägs nu och Lennings väg kommer att vara enkelriktad under ett tag, mellan 20 september och 12 november för att den sista delen byggs. Det kommer bli köer, därför uppmanas bilister att ta en annan väg.

Samtidigt som tunnelbygget vid Alpha läggs det också om en väg på bron mellan Arnö och Spelhagen, det är enkelriktat på bron vilket gör att det kan bli förseningar i kollektivtrafiken.

Tunneln kommer byggas ljus och trygg, den blir sju meter bred och bilvägen lyfts även upp en och en halv meter för att det inte ska behöva grävas så långt.

– Det är ett ganska komplicerat bygge även om det inte syns vid första anblicken. Det höga grundvattnet har ställt en del krav på metoden, säger Johan Rubin som är driftchef i Nyköping.

Tunneln ska stå klart innan årets slut.

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …