Tunnelbygget vid Alpha ska stå klart innan årets slut

Högstadiet

 

 

Noah Gahnertz foto.HÖGSTADIET. Tunnelbygget på Lennings väg utanför Alpha har nu kommit halvvägs, tunneln ska stå klar innan årets slut. Trafikanter berörs då det är enkelriktat under en längre tid, och det kommer orsaka förseningar i kollektivtrafiken.

Just nu pågår tunnelbygge vid Alpha, där ska busshållplatser anläggas så att man slipper gå över vägen, det kommer att underlätta för trafiken mellan Rosvalla och Alpha och det är bra infrastruktur eftersom trafiken flyter på bättre samt att det är mer trafiksäkert. Tunnelbygget är halvvägs nu och Lennings väg kommer att vara enkelriktad under ett tag, mellan 20 september och 12 november för att den sista delen byggs. Det kommer bli köer, därför uppmanas bilister att ta en annan väg.

Samtidigt som tunnelbygget vid Alpha läggs det också om en väg på bron mellan Arnö och Spelhagen, det är enkelriktat på bron vilket gör att det kan bli förseningar i kollektivtrafiken.

Tunneln kommer byggas ljus och trygg, den blir sju meter bred och bilvägen lyfts även upp en och en halv meter för att det inte ska behöva grävas så långt.

– Det är ett ganska komplicerat bygge även om det inte syns vid första anblicken. Det höga grundvattnet har ställt en del krav på metoden, säger Johan Rubin som är driftchef i Nyköping.

Tunneln ska stå klart innan årets slut.

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman