USA och Nordkorea hotar varandra

Utrikes

UTRIKES. De senaste månaderna har Nordkoreas diktator Kim- Jong-Un och USA:s president Donald Trump gjort många länder oroliga eftersom de har hotat varandra med att skjuta kärnvapen mot varandra.

Presidenten Donald Trump och diktatorn Kim Jong Un har bråkat och har hotat att förstöra varandras länder. Donald Trump säger att han kommer att straffa alla banker som samarbetar med Nordkorea. Det gör det svårt för landet Nordkorea att få pengar.

FN har tidigare bestämt att Nordkorea inte ska få köpa eller sälja vad som helst till andra länder.

-Donald Trump är helt galen och han ska få betala och jag kommer att hämnas för vad han har sagt, säger Kim Jong Un.

 

 

FAKTA

Donald Trump är född den 14 juni 1946 och är en amerikansk affärsman. Han är den USA:s 45:e och nuvarande president. Han är också den äldsta presidenten.

Kom Jong Un är född i mitten av  80-talet (oklart exakt vilket år) och är Nordkoreas högsta ledare sedan hans far Kim Jong II avled 2011.

 

Anton Bergdahl Johansson

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …