Varför jag tycker så här om skolmaten?

Debatt

DEBATT. Skolmaten i skolan kan vara bra men ibland mindre bra. Många barn/ungdomar i skolan anser att maten inte är den bästa. Man vet inte vad man ska tycka om den. För att orka måste barn/ungdomar ha bra mat att äta. 

Skolmaten i skolan är det inte många som tycker om. Det finns såklart vissa som tycker om maten och vissa äter bara för att få energi. Men de som inte vill och kan äta maten av olika anledningar får ingen energi och orkar inte hela dagarna i skolan.

När man går på högstadiet kan man åka iväg och handla mat eller handla i en kiosk som brukar finnas men då köper man kanske något som inte är nyttigt. Man blir pigg ett tag men sedan försvinner den energin. Men om man däremot går på mellanstadiet så kan man inte åka iväg och då är man tvungen att äta maten eller välja att vara trött hela dagen, vilket många gör för att maten inte är bra och god.

Många säger att maten inte är god för att de inte gillar den maträtten och då säger de vuxna att man får skylla sig själv. Men ibland är maten inte fräsch och inte god och då försvinner aptiten.

Det finns så klart goda maträtter i skolan också och allt är inte lika äckligt men ibland så är det inte gott och man undrar om det ens finns någon godare mat i skolan. Det är ju inte skolans fel men det är skolan som har valt Sodexo som vår mat. Vissa gånger ser kycklingen rå ut även fast jag vet att kycklingen inte är rå. Jag tror att det är för att skolan inte har råd med något annat.

Jag säger heller inte att det är skolans fel och det finns inte hur mycket pengar som helst, men jag tycker att det ska lägga ner mer pengar på maten.

 

Tuva Westberg

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …