Varför jag tycker så här om skolmaten?

Debatt

DEBATT. Skolmaten i skolan kan vara bra men ibland mindre bra. Många barn/ungdomar i skolan anser att maten inte är den bästa. Man vet inte vad man ska tycka om den. För att orka måste barn/ungdomar ha bra mat att äta. 

Skolmaten i skolan är det inte många som tycker om. Det finns såklart vissa som tycker om maten och vissa äter bara för att få energi. Men de som inte vill och kan äta maten av olika anledningar får ingen energi och orkar inte hela dagarna i skolan.

När man går på högstadiet kan man åka iväg och handla mat eller handla i en kiosk som brukar finnas men då köper man kanske något som inte är nyttigt. Man blir pigg ett tag men sedan försvinner den energin. Men om man däremot går på mellanstadiet så kan man inte åka iväg och då är man tvungen att äta maten eller välja att vara trött hela dagen, vilket många gör för att maten inte är bra och god.

Många säger att maten inte är god för att de inte gillar den maträtten och då säger de vuxna att man får skylla sig själv. Men ibland är maten inte fräsch och inte god och då försvinner aptiten.

Det finns så klart goda maträtter i skolan också och allt är inte lika äckligt men ibland så är det inte gott och man undrar om det ens finns någon godare mat i skolan. Det är ju inte skolans fel men det är skolan som har valt Sodexo som vår mat. Vissa gånger ser kycklingen rå ut även fast jag vet att kycklingen inte är rå. Jag tror att det är för att skolan inte har råd med något annat.

Jag säger heller inte att det är skolans fel och det finns inte hur mycket pengar som helst, men jag tycker att det ska lägga ner mer pengar på maten.

 

Tuva Westberg

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman