Konflikten mellan damlandslaget och SvFF löst

Sport

SPORT. Konflikten mellan damlandslaget och Svenska fotbollsförbundet har pågått i flera dagar, men nu så har båda parter äntligen kommit överens. 

Damlandslaget har länge väntat på ett spelaravtal med Svenska fotbollsförbundet. Och när det i söndags nästan hade gått ett år av väntan , så fick de nog. Svenska damlandslagets lagkapten Caroline Seger meddelade att laget planerade att bojkotta Fotbollsgalan det här året och eventuellt strejka från fotbollsmatchen mot Frankrike den 27 november.

Dem nyblivna mästarna Linköpings FC har också funderat på att inte dyka upp på Fotbollsgalan.

– Jag tänker inte gå, och jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det heller, säger anfallaren i Linköpings FC, Marija Banusic.

På onsdagen den här veckan så träffades två generalsekreterare i Malmö för att diskutera om avtalet. Spelarföreningens Magnus Erlingmark företräder spelarna och Svenska Fotbollsförbundets Håkan Sjöstrand förbundet. Till slut så kom båda parterna överens och kunde skriva på ett spelaravtal.

– Nu lägger vi den här förhandlingen bakom oss och fokuserar framåt mot nya segrar för svensk fotboll, säger Håkan Sjöstrand.

Även spelarna i damlandslaget känner sig lättade över att konflikten är över.

– Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en härlig fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas, säger Caroline Seger.

 

Ella Haugness

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sport
Khabib mot Conor som utbröt till kaos

SPORT. Den galna UFC fighten mellan  Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor slutade med en seger för ryska Khabib i fjärde ronden, och då utrbröt ett kaos. Khabib klättrade över stängslet och började slåss mot Dillon Danis, Mcgregors tränare. Medans Khabib attackerar tränaren blir Conor attackerad av tre män i Khabibs team …

Sport
Slopestyleåkare gör gay-historia i OS

SPORT. Gus Kenworthy kom sist i finalen, men kyssen med pojkvännen gjorde succé. Fler hbtq-personer medverkade i OS Pyeongchang och gjorde tillsammans gay-historia. Kyssen med pojkvännen hade blivit en världsnyhet.  OS i Pyeongchang är över, svenskarna tog 11 medaljer och norskorna fick medaljskörd då de tog flest guldmedaljer, men OS präglades inte …

Sport
Emma Lundh öppnar upp om sjukdomen

SPORT. Fotbollsspelaren Emma Lundh har kämpat med sin trötthet i flera år och nu vet hon varför. Hon har nu fått reda på att hon har MS. Hon berättar att det spelade ingen roll hur mycket hon sov, hon var fortfarande trött.  Emma Lundh har diagnostiserats med sjukdomen MS. Sjukdomen …