Konflikten mellan damlandslaget och SvFF löst

Sport

SPORT. Konflikten mellan damlandslaget och Svenska fotbollsförbundet har pågått i flera dagar, men nu så har båda parter äntligen kommit överens. 

Damlandslaget har länge väntat på ett spelaravtal med Svenska fotbollsförbundet. Och när det i söndags nästan hade gått ett år av väntan , så fick de nog. Svenska damlandslagets lagkapten Caroline Seger meddelade att laget planerade att bojkotta Fotbollsgalan det här året och eventuellt strejka från fotbollsmatchen mot Frankrike den 27 november.

Dem nyblivna mästarna Linköpings FC har också funderat på att inte dyka upp på Fotbollsgalan.

– Jag tänker inte gå, och jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det heller, säger anfallaren i Linköpings FC, Marija Banusic.

På onsdagen den här veckan så träffades två generalsekreterare i Malmö för att diskutera om avtalet. Spelarföreningens Magnus Erlingmark företräder spelarna och Svenska Fotbollsförbundets Håkan Sjöstrand förbundet. Till slut så kom båda parterna överens och kunde skriva på ett spelaravtal.

– Nu lägger vi den här förhandlingen bakom oss och fokuserar framåt mot nya segrar för svensk fotboll, säger Håkan Sjöstrand.

Även spelarna i damlandslaget känner sig lättade över att konflikten är över.

– Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga. Nu ser vi alla fram emot en härlig fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas, säger Caroline Seger.

 

Ella Haugness

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sport
Sverige slutar på en sjundeplats

SPORT. Handbolls-EM 2020 har tagit slut för oss i Sverige. Efter tre spelade matcher i huvudrundan ligger Sverige sist i tabellen med noll inspelade poäng. Landslaget hade två matcher (Ungern och Island) och hade en liten chans att komma trea i tabellen – vilket skulle innebära en placeringsmatch om 5-6-plats. …

Sport
New England Patriots vann Super Bowl 2019

SPORT. 13-3 var siffrorna när New England Patriots vann över Los Angeles Rams i finalen i Super Bowl i amerikansk fotboll (NFL). Det var den sjätte gången på de senaste 18 åren som Patriots fick höja pokalen. Tom Brady, som spelar i Patriots, är den första som har vunnit sex stycken Super Bowls och ses nu som den bästa …

Sport
Emiliano Salas plan har hittats

SPORT. Fotbollsspelaren Emiliano Sala från klubben FC Nantes försvann med ett plan som skulle gått till Cardiff. Sala hade nyligen skrivit på för den engelska klubben för 15 miljoner euro. På flyget hade han skickat ett meddelande där han skrev att han var riktigt rädd och om de inte hörde …