Skolan – obligatorisk från sex år

Inrikes

INRIKES. Skolan är någonting man måste gå i. Den är obligatorisk i nio år. Nu vill utbildningsministern Gustav Fridolin att skolplikten ska förlängas med ett år, att skolplikten ska gälla i tio år istället för nio. Och onsdagen den 15 november togs beslutet i riksdagen.

Regeringen har kommit ut med ett nytt förslag om att grundskolan ska bli obligatorisk i tio år istället för nio år (vilket den nu är). Det handlar framför allt om att förskoleklassen inte kommer att vara frivillig, som tidigare, utan obligatorisk. De hoppas på att barnen i framtiden kommer att få mer kunskap och att de kommer få lättare i skolan och därmed lättare att i framtiden skaffa jobb och tjäna pengar. Så att framtidens barn kan få det så bra som möjligt.

Alliansen tycker inte att förslaget är lika bra:

– Det kommer fortfarande att kallas för förskoleklass och det kommer inte att ses som ett till år i skolan, anser alliansen.

Det här  ska börja gälla från och med den 1 januari 2018. Men de första eleverna som kommer att få vara med i detta börjar först höstterminen  2018.

 

Ebba Arpnäs

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inrikes
1
Flicka försvunnen i Uddevalla

INRIKES. En flicka med namnet Wilma Andersson på 17 år försvann den 14 november. Polisen har hittat kroppsdelar från flickan och därför utesluter de att hon inte är vid liv.  Wilmas pojkvän har anklagats för mord och är häktad, men nekar brottet. Hans försvarsadvokat säger att det är långt ifrån …

Inrikes
Oroväckande milt väder

VETENSKAP. Vid det här laget måste alla ha märkt att någonting inte står rätt till. Fågelkvitter i januari, plusgrader och vårkänslor. Vart är vintern? I år ligger temperaturen på flera platser i landet över 10 grader det normala för januari månad. Och i större delar av landet är det inte …

Inrikes
Nu är Vabruari här igen

INRIKES. Vabruari är en ordvits som är sannare än vad man önskar. I februari är det många som blir sjuka, framför allt småbarn. Och då behöver föräldrar stanna hemma och Vabba (Vård Av Barn). Därav namnet VABruari. Småbarn är de som drabbas värst av sjukdomar i februari men de är …