Tom Petty död

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Den amerikanska rockstjärnan Tom Petty dog den andra oktober 2017.  Just efteratt ha avslutat en turné så stannade hans hjärta och det gick inte att rädda hans liv. Han spelade i bandet Tom Petty and the Heartbreakers. 

Det var en söndagskväll och Tom Petty hade precis avslutat en turné, då hans hjärta bara stannade. Man kunde tyvärr inte rädda hans liv. Han blev bara 66 år innan han dog. Han begravdes i Pacific Palicades, Kalifornien. Tidigare har andra stjärnor också blevit begravda där som en av medlemmarna i The Beatles, George Harrison. Det var en privat ceremoni och hans döttrar la upp bilder och skrev: ”Vi bryr oss om varandra och vi älskar vår häftiga pappa”.

Tom Petty blev känd på slutet av 1970-talet. Han var låtskrivare, rockmusiker och skådespelare. Han spelade många instrument som gitarr, munspel och piano. Han var med i bandet Tom Petty and the Heartbreakers tillsammans med Mike Campbell, Benmont Tench, Ron Blair, Scott Thurston och Steve Ferrone. Där var Tom Petty var huvudsångare.

Hans mest lyssnade låtar på Spotify är Free fallin’, You don’t know how it feels och I won’t back down.

 

Anton Bergdahl-Johansson

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …