Tom Petty död

Kultur/nöje

KULTUR/NÖJE. Den amerikanska rockstjärnan Tom Petty dog den andra oktober 2017.  Just efteratt ha avslutat en turné så stannade hans hjärta och det gick inte att rädda hans liv. Han spelade i bandet Tom Petty and the Heartbreakers. 

Det var en söndagskväll och Tom Petty hade precis avslutat en turné, då hans hjärta bara stannade. Man kunde tyvärr inte rädda hans liv. Han blev bara 66 år innan han dog. Han begravdes i Pacific Palicades, Kalifornien. Tidigare har andra stjärnor också blevit begravda där som en av medlemmarna i The Beatles, George Harrison. Det var en privat ceremoni och hans döttrar la upp bilder och skrev: ”Vi bryr oss om varandra och vi älskar vår häftiga pappa”.

Tom Petty blev känd på slutet av 1970-talet. Han var låtskrivare, rockmusiker och skådespelare. Han spelade många instrument som gitarr, munspel och piano. Han var med i bandet Tom Petty and the Heartbreakers tillsammans med Mike Campbell, Benmont Tench, Ron Blair, Scott Thurston och Steve Ferrone. Där var Tom Petty var huvudsångare.

Hans mest lyssnade låtar på Spotify är Free fallin’, You don’t know how it feels och I won’t back down.

 

Anton Bergdahl-Johansson

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …