Mugabe slutar som president

Utrikes

Presidenten Robert Mugabe fick nyligen sluta som president i Zimbabwe och landet har blivit mycket fattigt. Den 24 november tillträdde Emmerson Mnangagwa som ny president. 

Robert Mugabe som är 93 år fick sluta efter nästan 40 år makt. I början så var Robert en väldigt omtyckt man men efter ett tag så började han ta mycket makt och folket i Zimbabwe började tycka mindre om honom. De hade hotat med att det skulle bli rättegång om Mugabe inte slutade som president frivilligt.

Idag är landet väldigt fattigt och det är svårt att skaffa jobb. Det är också svårt att skaffa mat.

Emmerson Mnangagwa föddes den 15 september 1942. Emmerson var under många år en av de ledande personerna kring Robert och anses som den viktigaste kontakten mellan partierna och militären. Mellan 2014 och 2017 var han vicepresident.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …