Redaktionen tipsar: jullåtar

Veckans låt

VECKANS LÅT. Last Christmas, Fairytale of New York och All i want for christmas is you är några av de populära jullåtar som spelas världen över i juletider. De här jullåtarna har miljontals spelningar på Spotify.

Last Christmas av Wham! – Låten är skriven av George Michael och lanserades julen 1984 av popgruppen Wham!. Låten handlar mer om en kärleksaffär än om julen, men det är just det att kärleksaffären utspelar sig vid jul som gör den till en jullåt, och titeln på låten är Last Christmas. Den har 173 miljoner spelningar på Spotify.

Fairytale of New York av The Pogues feat Kirsty MacColl – Julsången släpptes 1987 av folkrockgruppen The Pogues, där Kirsty MacColl var gäst. Sången handlar om två irländska immigranter som träffas i New York och blir förälskade i varandra. Texten är bitterljuv och ibland rent ut bitter. ”You scumbag, you maggot, you cheap lousy faggot, happy Christmas your arse I pray God it’s our last”. Låten har 76 miljoner spelningar på Spotify

All I Want For Christmas av Mariah Carey – Den mest spelade jullåten världen över, jullåten är skriven och framförd av Mariah Carey tillsammans med Walter Afanasieff. Låten handlar om att det enda Mariah Carey bryr sig om julen är att få vara med sin älskade. Det vill nog alla, julen handlar ändå om gemenskap och att man ska tänka på det som har det svårt, då är inte julklapparna så viktiga (vilket ni kan lyssna på i våran podd om julklappstips). Mariah Careys jullåt har över 260 miljoner spelningar på Spotify, dessutom har hon gjort en ny jullåt The Star till filmen ”The Star – the story of the first christmas”

Från oss alla på redaktionen, till er alla, ha en riktigt god jul!

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Veckans låt
Veckans låttips: ”The beautiful people”

VECKANS LÅT. Låten släpptes 1996 av Marilyn Manson. Det är en rockgrupp från Amerika och grundades 1989. Denna låt blev nominerad i MTV Video Music Award för den bästa rockvideon. Jag tycker om den här låten eftersom att Marilyn Manson är den bästa gruppen som finns, jag gillar hans stil …

Kultur/nöje
Veckans musiktips: musikalen Hamilton

VECKANS MUSIKTIPS. Redaktionen tipsar den här veckan om Hamilton: An American Musical, som är en musikal skriven och tonsatt av Lin Manuel Miranda. Musikalen bygger på Ron Chernows biografi om Alexander Hamilton, som var en av Amerikas mindre omtalade grundare. Varför jag tycker om musikalen är till och börja med för …

Veckans låt
Redaktionen tipsar: TOO GOOD AT GOODBYES av Sam Smith

VECKANS LÅTTIPS. Sam Smith är popsångare från Storbritannien, han uppmärksammades när han sjöng på Disclosure, som är en duo, genombrottsingel ”Latch”. 2014 toppade Smith BBC:s Sound of-lista, han vann också Kritikernas pris på The Brit Awards samma år. I september 2017 släppte Sam Smith ”Too good at goodbyes”, jag tycker att …