Förintelsens minnesdag med NU och Toleransprojektet

Nyköping

NYKÖPING. Varje år brukar Nyköpings ungdomsfullmäktige (NU) ha en minnesceremoni på den internationella minnesdagen för förintelsens offer. Detta år samarbetar NU med Toleransprojektet.

Lördagen 27 februari klockan 15:15 så kommer samlingen att ske vid teaterparken och sedan går ett fackeltåg mot stadshuset 15:45. Det kommer att hållas tal och sång på stadshustrappan. Minnesceremonin har ägt rum i flera år i rad och syftet är att visa att vi inte glömmer vår historia, jobbar aktivt för att liknande händelser inte ska få inträffa igen, kämpar för allas lika värde och står upp mot all slags främlingsfientlighet. Alla är välkomna att delta!

Om du vill veta mer om NU:

https://nykoping.se/Kommun–politik/Politik/Ungdomsfullmaktige/

https://www.facebook.com/nykopings.ungdomsfullmaktige

 

Om du vill veta mer om Toleransprojektet.

 

http://blogg.nykoping.se/toleransprojektet/

 

Foto: Foto: K-G Z Fougstedt, SN (från fackeltåget ett tidigare år)

 

Amanda Bergström

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Nyköping
Redaktionen ute på stan: Hur har Corona påverkat dig?

NYKÖPING. Amanda, Moa, Tova och Linnea tog sig ner på stan en måndagsförmiddag i juni och intervjuade människor de stötte på om hur de har påverkats av Corona. Jennifer, Hemköp – Det har gått bra under Corona. Lite försiktig har jag varit själv, men rädd är jag inte. Det har …

Kultur/nöje
Sörmlands museum har öppnat!

NYKÖPING. Sörmlands museum invigdes i helgen. De har flera intressanta utställningar om saker som står flera av oss nära, också om man är barn- och ungdom.  Utställningen ”En perfekt människa” som handlar om makt, ideal och funktionalitet. Utställningen berättar om människor med funktionsvariationer genom historien och Sveriges historia med rättigheter …

Högstadiet
Allt färre ungdomar använder cykelhjälm

INRIKES. Personer dör årligen i cykelolyckor, huvudsakligen av skall- och nackskador som skulle kunna ha förhindrats eller mildrats av hjälm. Ändå är det allt färre ungdomar under 15 som använder cykelhjälm och därmed bryter mot lagen. I Sverige är det lag på att barn under 15 måste använda cykelhjälm när …