Intervju med elevrådsordföranden

Högstadiet
1

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har fått sin första elevrådsordförande. Det är Emil Brattelin som går i klass 9g på Alpha. Ella, Tuva och Ebba intervjuade honom om hans roll och hans framtidsplaner.

Varför ville du bli elevrådsordförande?

– Jag gillar att vara med när saker sker. Jag vill vara med när besluten tas och se till att eleverna får vara med och bestämma. Det är lite sån jag är. Jag vill se till så att det sker förändringar.

Vad vill du ändra på i skolan? 

– Alla skolor går ju att förbättra. Men vi har pratat om att satsa mer på elevrådet. Jag har varit med innan i matrådet och lagrådet, men det hände ingenting. Så nu vill jag göra en större satsning på det. Jag vill också ha läxhjälp för att skolan utvecklas och föräldrarna kan inte allt som vi lär oss idag. Det skulle vara efter skolan, som en läxhjälpsklubb. Och sen så skulle det vara kul att ha egna skolavslutningar med årskursen eller med bara klassen.

Gör det bara det här i skolan eller gör du det på fritiden också?

– Vi har haft möten efter skoltid, men det får man räkna med och det var jag förberedd på. De skickar mycket på mejlen så man måste kolla där ofta. Ibland jobbar jag på rasterna också. Men jag behöver inte lägga så mycket tid efter skolan.

 

Foto: Ebba Arpnäs

 

Ella Haugness, Tuva Westberg och Ebba Arpnäs

 

 

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Hälsningar från Melody och Lisa till eleverna på skolan!

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Skolbibliotekarien Jörgen har nyligen varit på bokmässan i Göteborg och passade då på att få tre böcker signerade. Det handlar om Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson samt Mizeria och Lowkey av Melody Farshin. I båda fallen handlar det om personliga hälsningar till eleverna …

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman