Intervju med elevrådsordföranden

Högstadiet
1

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har fått sin första elevrådsordförande. Det är Emil Brattelin som går i klass 9g på Alpha. Ella, Tuva och Ebba intervjuade honom om hans roll och hans framtidsplaner.

Varför ville du bli elevrådsordförande?

– Jag gillar att vara med när saker sker. Jag vill vara med när besluten tas och se till att eleverna får vara med och bestämma. Det är lite sån jag är. Jag vill se till så att det sker förändringar.

Vad vill du ändra på i skolan? 

– Alla skolor går ju att förbättra. Men vi har pratat om att satsa mer på elevrådet. Jag har varit med innan i matrådet och lagrådet, men det hände ingenting. Så nu vill jag göra en större satsning på det. Jag vill också ha läxhjälp för att skolan utvecklas och föräldrarna kan inte allt som vi lär oss idag. Det skulle vara efter skolan, som en läxhjälpsklubb. Och sen så skulle det vara kul att ha egna skolavslutningar med årskursen eller med bara klassen.

Gör det bara det här i skolan eller gör du det på fritiden också?

– Vi har haft möten efter skoltid, men det får man räkna med och det var jag förberedd på. De skickar mycket på mejlen så man måste kolla där ofta. Ibland jobbar jag på rasterna också. Men jag behöver inte lägga så mycket tid efter skolan.

 

Foto: Ebba Arpnäs

 

Ella Haugness, Tuva Westberg och Ebba Arpnäs

 

 

 

 

 

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Allt färre ungdomar använder cykelhjälm

Personer dör årligen i cykelolyckor, huvudsakligen av skall- och nackskador som skulle kunna ha förhindrats eller mildrats av hjälm. Ändå är det allt färre ungdomar under 15 som använder cykelhjälm och därmed bryter mot lagen. I Sverige är det lag på att barn under 15 måste använda cykelhjälm när de …

Högstadiet
I(S)TE-podden, avsnitt 2: Om skolstress, prov och lärare

Lyssna på avsnitt 2 av I(S)TE-podden här Den här gången pratar tjejerna om skolstress, prov, läxor och lärare. Vi har också fått hjälp med tekniken av musikläraren Bo Strid vilket vi hoppas hörs på ljudkvalitén. De som är med är Ebba Arpnäs, Ella Haugness, Tuva Westberg, Isabelle Karlsson och Ida …

Inrikes
Valåret 2018 – S tar krafttag mot psykiska ohälsan bland unga

VALET 2018. Förra veckan presenterade Socialdemokraterna ett vallöfte till Sveriges unga att ta krafttag mot den växande psykiska ohälsan. Det är ett förslag som ungdomsförbundet SSU drivit som en av de viktigaste välfärdsfrågorna för Sveriges unga. Psykisk ohälsa är vår tids snabbast växande folkhälsosjukdom, och speciellt bland barn och unga …