Intervju med elevrådsordföranden

Högstadiet
1

HÖGSTADIET. Nyköpings högstadium har fått sin första elevrådsordförande. Det är Emil Brattelin som går i klass 9g på Alpha. Ella, Tuva och Ebba intervjuade honom om hans roll och hans framtidsplaner.

Varför ville du bli elevrådsordförande?

– Jag gillar att vara med när saker sker. Jag vill vara med när besluten tas och se till att eleverna får vara med och bestämma. Det är lite sån jag är. Jag vill se till så att det sker förändringar.

Vad vill du ändra på i skolan? 

– Alla skolor går ju att förbättra. Men vi har pratat om att satsa mer på elevrådet. Jag har varit med innan i matrådet och lagrådet, men det hände ingenting. Så nu vill jag göra en större satsning på det. Jag vill också ha läxhjälp för att skolan utvecklas och föräldrarna kan inte allt som vi lär oss idag. Det skulle vara efter skolan, som en läxhjälpsklubb. Och sen så skulle det vara kul att ha egna skolavslutningar med årskursen eller med bara klassen.

Gör det bara det här i skolan eller gör du det på fritiden också?

– Vi har haft möten efter skoltid, men det får man räkna med och det var jag förberedd på. De skickar mycket på mejlen så man måste kolla där ofta. Ibland jobbar jag på rasterna också. Men jag behöver inte lägga så mycket tid efter skolan.

 

Foto: Ebba Arpnäs

 

Ella Haugness, Tuva Westberg och Ebba Arpnäs

 

 

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …