Oprah Winfrey skulle kunna tänka sig att kandidera till president

Utrikes

UTRIKES. Oprah Winfrey fick stående ovationer efter sitt stora metoo-tal på Golden Globe-galan i Los Angeles, röster har höjts att Oprah bör ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2020. Oprah uppger också att hon funderar på att kandidera till president. 

I söndags, den 7 januari, mottog Oprah som första svarta kvinna hederspriset Cecilie B DeMille award på Golden Globe-galan möttes hon av jubel. Hon höll ett tacktal som mer liknade ett brandtal om metoo-rörelsen, jämlikhet och det viktiga med kvinnliga förebilder. Oprah fick en rungande applåd av publiken.

”Jag vill att alla tjejer som tittar på det här nu ska att veta att det finns en ny morgondag. Och när den nya dagen äntligen dyker upp kommer det att vara på grund av många magnifika kvinnor, varav många är här i det här rummet ikväll och några ganska fenomenala män, kämpar hårt för att se till att de blir ledare som tar oss till den tid då ingen någonsin kommer att behöva säga ”me too” igen.”

Sedan Golden Globe-galan har ”Oprah President” varit det hetaste snacket i amerikanska medier och i kändisvärlden. På sociala medier har också fans skrivit ”Oprah 2020” och uppmanar henne att sänka Donald Trump. Många kändisar har också höjt sina röster för Oprah Winfrey, det är bland annat komikern Sarah Silverman, skådespelarna Meryl Streep och John Stamos.

De jag tycker borde kandidera till president

Ellen DeGeneres – Hon skulle bli USA:s första homosexuella president, kvinnan som har en egen talkshow med stora tittarsiffror skulle verkligen vara en utmärkt president. 2016 fick hon dessutom presidentens frihetsmedalj.

Michelle Obama – Den förra presidentens fru, och eftersom hon har erfarenhet av presidentskap tror jag att hon är en alldeles klar president.

Arnold Swarzenegger – Han är faktiskt redan politiker, Arnold är guvernör i Los Angeles. Tidigare var han skådespelare och medverkade i storfilmer som Terminator och The Expendables.

Kim Kardashian – En av kändisvärldens största, i och med att Donald Trump är känd sedan tidigare innan han kandiderade till president, tror jag även att Kim Kardashian skulle lyckas bli president.

Caitlyn Jenner – Hon skulle bli den första presidenten som gjort en könskorrigering, den tidigare OS-medaljören som även är en del av familjen Kardashian. Hon skulle nog göra USA mer hbtq-vänligt, och även påverka världen att göra det – eftersom USA är en supermakt.

Mark Zuckerberg – Han grundade facebook, han är alltså skaparen av en av världens största företag, och folket gillar oftast kandidater som är företagare eller håller på med ekonomi för att de tror att en sådan kandidat skulle sköta landets ekonomier väl.

Kanye West – Han är sångare och musikproducent, gift med Kim Kardashian. Kanye har bland annat jobbat med stora namn som Rihanna och John Legend. Han har stort ego och Kanye skulle nog vara som ingen president annan, precis som Trump på sätt och vis, men givetvis bättre.

Enligt en opinionsundersökningar ska 39,0 procent av den amerikanska befolkningen ha förtroende för president Donald Trump, medans mer än en majoritet uppger att de är missnöjda med presidenten enligt källor från fivethirtyeight.

Presidentvalet 2020 tror jag att Donald Trump avsätts och republikanerna förlorar valet, demokraterna tar då åter makten. Presidenten har inte lyckats genomföra några av de vallöften han lovade, Trump har bland annat inte än lyckats avskaffa Obamacare, vilket var en av de största frågorna han gick till val med. Presidenten har också sett till att polarisera USA, det kan vi bland annat se på den här vit makt demonstrationen i Charlottesville där en på motståndssidan blev påkörd av en vit makt-aktivist och omkom.

”Jag tror att skulden ligger på båda sidorna”, det sade Donald Trump i sitt uttalande om Charlottesville.

Om det var presidentval idag skulle Oprah Winfrey besegra Donald Trump, Oprah skulle nästan få en samlad majoritet med 48%, medan Trump skulle få ynka 38%. 14% av de som svarade på underökningen var osäkra, det uppger omni.

 

Noah Gahnertz

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Utrikes
Pewdiepie vill lägga ner ”sub to pewdiepie” rörelsen

UTRIKES. Felix Kjellberg eller Pewdiepie startade en ”meme eller rörelse” där man skulle prenumerera på hans kanal för att slå T-series 100 miljoner prenumeranter på Youtube (Pewdiepie ligger tätt bakom). Men nu vill han avsluta denna ”rörelse”. T-series, som är en indiskt företag som äger alla låtar i Bollywood, hade …

Utrikes
Apollo 13

UTRIKES. Apollo 13 var det tredje planerade rymduppdraget att landa på månen men något gick fel. Ungefär 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer två i servicemodulen. När detta hände så avbröts planerna att landa på månen och det största målet var att klara sig oskadda tillbaka till jorden. …

Utrikes
Är det bra eller dåligt med ”Trigger Warnings”?

UTRIKES. Ungefär hälften av lärarna i högskolor i USA har uppgett att de använder så kallade “trigger warnings”. Trigger warnings, ofta förkortad till TW, är korta meningar som varnar en läsare om potentiellt störande eller upprörande innehåll. Lärarna i dessa högskolor använder trigger warnings innan de till exempel ska visa …