Veckans musiktips: musikalen Hamilton

Kultur/nöje

VECKANS MUSIKTIPS.

Redaktionen tipsar den här veckan om Hamilton: An American Musical, som är en musikal skriven och tonsatt av Lin Manuel Miranda.

Musikalen bygger på Ron Chernows biografi om Alexander Hamilton, som var en av Amerikas mindre omtalade grundare. Varför jag tycker om musikalen är till och börja med för att den är så bra skriven. Varje mening har ett syfte och får en att tänka till. Alla som är med har även en sån talang och det behöver man inte åka till föreställningen för att förstå. Det är en enda lång tungvrickare och alla gör ett strålande jobb.

Musikalen håller sig mestadels till den sanna historien med ett par tillägg för dramatiska ändamål, så det är dessutom nästan som en historielektion där du lär dig så mycket mer om karaktärerna än du hade gjort i en historiebok. Den tar även upp ämnen som ännu idag är relevanta och det är svårt att ogilla någon av rollerna.

Jag skulle säga att Hamilton innehåller Hip-Hop, R&B, Jazz och typisk Broadwaymusik.

https://open.spotify.com/album/1kCHru7uhxBUdzkm4gzRQc

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
K-pop, del 2. Gruppen BTS!

KULTUR OCH NÖJE. Bandet BTS består av sju medlemmar, Jimin, Jungkook, RM, V,  J-Hope, Suga och Jin. Suweys presenterar i denna artikel bandet och tipsar om album och låtar. BTS producerar och skriver sin egen musik. Många band får låtar skrivna och producerade åt dem men gruppen vill vara inblandade …

Kultur/nöje
1
K-pop, del 1. Presentation av K-pop!

KULTUR/NÖJE. K-pop, förkortning av koreansk pop, är en musikgenre som har sitt ursprung i Sydkorea. K-pop är den mest populära och bästsäljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien som en del av den koreanska vågen känd som Hallyu. K-pop har också uppnått global popularitet …

Kultur/nöje
Rubiks kub

Oscar Tsoi kommer i två artiklar att presentera Rubiks kub, som han är något av en expert på. Oscars kan själva lösa kuben på under en minut. Rubiks kub är ett 3D-pussel med sex sidor. Den vanligaste färgerna på kuben är röd, orange, gul, vit, grön och blå. Det finns …