Veckans musiktips: musikalen Hamilton

Kultur/nöje

VECKANS MUSIKTIPS.

Redaktionen tipsar den här veckan om Hamilton: An American Musical, som är en musikal skriven och tonsatt av Lin Manuel Miranda.

Musikalen bygger på Ron Chernows biografi om Alexander Hamilton, som var en av Amerikas mindre omtalade grundare. Varför jag tycker om musikalen är till och börja med för att den är så bra skriven. Varje mening har ett syfte och får en att tänka till. Alla som är med har även en sån talang och det behöver man inte åka till föreställningen för att förstå. Det är en enda lång tungvrickare och alla gör ett strålande jobb.

Musikalen håller sig mestadels till den sanna historien med ett par tillägg för dramatiska ändamål, så det är dessutom nästan som en historielektion där du lär dig så mycket mer om karaktärerna än du hade gjort i en historiebok. Den tar även upp ämnen som ännu idag är relevanta och det är svårt att ogilla någon av rollerna.

Jag skulle säga att Hamilton innehåller Hip-Hop, R&B, Jazz och typisk Broadwaymusik.

https://open.spotify.com/album/1kCHru7uhxBUdzkm4gzRQc

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Enfärgad tråkighet med lite orange

KRÖNIKA. Jag får en notis från Instagram. Jag undrar varför jag fått ett meddelade när jag inser vad det är för dag, dagen då vi får se omslaget på den nya boken. Omslaget som varit så vackert innan med fantastiska färger och symboler har bytts ut. Jag känner besvikelsen sprida …

Intervju
Fotoutställning på Omegas bibliotek

Profilen Redaktionen hade profildag på Sörmlands museum och passade då på att ta foton inne i museets berättande magasin (som man bara kommer åt genom guidade visningar). På biblioteket på Omega har vi ramat in och gjort en utställning av några av fotona. Jörgen intervjuade kort eleverna Alma Nyström och …

Krönika
1
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …