Barackerna ska stå klara efter sportlovet

Högstadiet

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Det omtalade möglet på Tessinskolan har gjort att det tillsatts en utredning om miljön där, och nu blir en hel korridor på Tessin renoverad. Baracker står klart efter sportlovet. 

Om fler mattor på skolan måste bytas ut är oklart, men en sak är klar och det är att speciellt utsatta elever får flytta till barackerna efter sportlovet. Elever och lärare som drabbats av möglet på Tessin uppmanas till hälsokontroller, därför ska speciellt drabbade elever flyttas till barackerna. Det är brist på lokaler som har gjort att Nyköpings kommun tvingats tillsätta baracker.

En undersökning i klass 9k visade att hälften av klassen var positiva till att vilja flytta till barackerna (källa: läraren Mattias Elversson).

– Det enda jag kan säga i dagsläget är att vi arbetar med planen för hur modulerna ska användas. Förhoppningsvis kan vi presentera planen under slutet av nästa vecka, förklarar rektor Peter Sund i ett skriftligt meddelande. Han medger även att barackerna är varma.

Fortsatta åtgärder:

  • Mattor fortsätter att bytas ut enligt en mycket noggrann process. Den innebär bland annat att rivningsmaterialet som skapas i rummet vid mattbytet förpackas i plastpåsar innan det tas ut från lokalen. Efter mattbytena kommer en noggrann städning att göras i de aktuella rummen. Mattbytena sker i den takt som skolverksamheten tillåter – när ett rum kan utrymmas går mattläggarna in. Arbetet sker i dialog mellan skolan och Kommunfastigheter.
  • Städningen på skolan ses över och förbättras.
  • Diskussioner pågår om möjligheten att använda kompletterande lokaler där personal och elever med besvär kan vistas innan modulskolan kan börja användas i början av mars. Vissa lokaler på Rosvalla används sedan en tid tillbaka liksom lokaler på Nyköpings högstadium Alpha som ligger intill Tessin.

Kommunen har samlat info och frågor & svar på nykopingshogstadium.se som ger en bild av åtgärderna som görs här

 

Noah Gahnertz

Foto: Noah Gahnertz

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
9j och 9n ställer ut surrealistiska träd i biblioteket!

UTSTÄLLNING. På bildlektionerna har eleverna i årskurs nio målat surrealistiska träd. I skolbiblioteket har tidigare ställt ut målningar av 9i och 9m. Nu har vi bytt ut dessa till målningar av 9j och 9n. Jag har pratat med Viggo Karlsson som har med en målning. Det här är något som …

Högstadiet
Högstadiepodden om skolmaten

PODD. Lyssna på när Mariana, Sofia, Valentina, Pamela, Nilo och Havannah diskuterar vad de tycker om skolmaten. De har även intervjuat elever och personal på Omega. Lyssna här Alla åsikter som framkommer i podden och intervjuerna är elevernas/personalens egna. Foto: Wikimedia Commons; Casey Lehman

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …