Barackerna ska stå klara efter sportlovet

Högstadiet

NYKÖPINGS HÖGSTADIUM. Det omtalade möglet på Tessinskolan har gjort att det tillsatts en utredning om miljön där, och nu blir en hel korridor på Tessin renoverad. Baracker står klart efter sportlovet. 

Om fler mattor på skolan måste bytas ut är oklart, men en sak är klar och det är att speciellt utsatta elever får flytta till barackerna efter sportlovet. Elever och lärare som drabbats av möglet på Tessin uppmanas till hälsokontroller, därför ska speciellt drabbade elever flyttas till barackerna. Det är brist på lokaler som har gjort att Nyköpings kommun tvingats tillsätta baracker.

En undersökning i klass 9k visade att hälften av klassen var positiva till att vilja flytta till barackerna (källa: läraren Mattias Elversson).

– Det enda jag kan säga i dagsläget är att vi arbetar med planen för hur modulerna ska användas. Förhoppningsvis kan vi presentera planen under slutet av nästa vecka, förklarar rektor Peter Sund i ett skriftligt meddelande. Han medger även att barackerna är varma.

Fortsatta åtgärder:

  • Mattor fortsätter att bytas ut enligt en mycket noggrann process. Den innebär bland annat att rivningsmaterialet som skapas i rummet vid mattbytet förpackas i plastpåsar innan det tas ut från lokalen. Efter mattbytena kommer en noggrann städning att göras i de aktuella rummen. Mattbytena sker i den takt som skolverksamheten tillåter – när ett rum kan utrymmas går mattläggarna in. Arbetet sker i dialog mellan skolan och Kommunfastigheter.
  • Städningen på skolan ses över och förbättras.
  • Diskussioner pågår om möjligheten att använda kompletterande lokaler där personal och elever med besvär kan vistas innan modulskolan kan börja användas i början av mars. Vissa lokaler på Rosvalla används sedan en tid tillbaka liksom lokaler på Nyköpings högstadium Alpha som ligger intill Tessin.

Kommunen har samlat info och frågor & svar på nykopingshogstadium.se som ger en bild av åtgärderna som görs här

 

Noah Gahnertz

Foto: Noah Gahnertz

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Högstadiet
Så har var profildagen för danseleverna i årskurs åtta

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på dansprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Medea berättar att hon har haft dansprofilen från sjuan och hon alltid har gillat att dansa. – Jag kommer ihåg dansstegen ganska bra, om man bara får göra dem några gånger själv så …

Högstadiet
Så här var profildagen för musikeleverna i årskurs åtta!

HÖGSTADIET. Redaktionen träffar elever som går på musikprofilen före och efter deras uppträdande på Culturums stora scen. Det blir en hel del prat om själva uppträdandet men också om profilen i stort. På förmiddagen repar alla musikprofilelever i olika grupper och efter lunch ska alla upp på scen och köra …

Högstadiet
Redaktionen ute på stan: Vad tycker folk om vår skola och dagens ungdomar?

HÖGSTADIET. Veronica, Houda och Tuva gav sig ut på stan för att ställa två frågor till personer de stötte på: Vad tycker du om Nyköpings högstadium? och Vad tycker du om dagens ungdomar? Linda, 42 år, röroperatör på tvätteri Jag tänker på Alpha och Omega. Alpha var väldigt bra när …