#FalskAnklagelse? Har #metoo gått för långt?

Debatt
3

DEBATT. Falska anklagelser? Ja det har faktiskt kommit till det stadiet där män blir uthängda som våldtäktsmän utan att ens ha gjort nånting.

Låt oss ta regissören Ulf Malmros som ett exempel. Han blir just nu uthängd för att ha våldtagit en tjej för 20 år sedan. Jag vet inte om detta har hänt eller inte men med tanke på att han är beredd att gå till rätten för att rena sitt rykte så tyder mycket på att han inte har gjort nåt.  Jag tror inte tjejen som anklagade honom förstår hur det är för honom just nu, och för hans fru. Tänk på hans fucking barn vad de måste gå igenom. Seriöst, hur de inte vill gå till skolan och bara känner att deras pappa har blivit anklagad för våldtäkt.

Om du själv sätter dig i barnens situation, hur skulle du känna om din pappa blev anklagad för något innan du ens fanns? Skulle du gått till skolan? Skulle du vilja träffa honom?

Vi kan även ta kvinnan som anklagade Lasse Kronér för sexuella trakasserier. Praktikanten hade “fått” flera hundratals sms som var kränkande enligt henne.

Det är intressant hur hon uppfattade allt som väldigt kränkande men ändå blev tillsammans med honom efteråt. Men juste det var ju inte hemskt då men det är ju såklart hemskare och enklare att säga allt nu när deras förhållande har avslutats och #Metoo är enkelt att använda. Praktikanten har även förstört hans rykte. Han har inte ens vågat gått ut ur lägenheten på tre och en halv månad. Själv tycker vi bara att detta är hemskt, att han inte ens vågar det med tanke på vilken social och framåt person som han verkar vara.

Vi säger inte att #Metoo rörelsen är dålig. Det enda vi säger är att den kan missbrukas i fel händer. Vi är inte emot den heller så tro inget och anklaga oss inte för att vi är emot det för det är bara en #Falsk anklagelse ;).

 

Jonathan Larsen och Andy Polo Ishimwe

Foto. Wikimedia Commons (Hannibal); Lasse Kronér på Göteborgs Bok- och Biblioteksmässa 2007

Läs också Ebba Comstedts krönika Jag sa aldrig ja och Signe Gromulskas krönika Du äcklar mig!

Intressant debattartikel! Jag tycker i stort att #metoo är något bra och tror att det har potential att förändra samhället till det bättre. Men det riskerar också att bli drev och personliga vendettor som förstör människors liv. Människor som kanske inte förtjänar det alls. Modigt skrivet! /Jörgen Leidebrant

Pingback: Jag sa aldrig ja
Pingback: Du äcklar mig!
3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Är asexuella personer HBTQ+?

DEBATT. Det här har varit en fråga väldigt länge. Asexuella har, och blir, väldigt dåligt behandlade av både människor som är cishet (identifierade med det kön de är födda med) och HBTQ människor. De ses som sjuka och trasiga. Så borde de ses som HBTQ människor? Vi kan börja med …

Debatt
Skolan borde anpassas för transpersoner

DEBATT. I samhället har vi strukturer där det är antingen tjej eller kille, men det finns fler kön. För att bekräfta det tredje könet måste samhället anpassas för transpersoner. Samhällets tvåkönsnorm är en kränkning mot transpersoner. När jag gick på låg- och mellanstadiet fanns det en toalett för tjejer och …

Debatt
Borde vi lära oss mer om HBTQ i skolan?

DEBATT. Om man jobbar eller går på Nyköpings högstadium är det inte ovanligt att höra folk slänga ut homofobiska kommentarer som ”jävla bög”. Det har blivit som ett svärord för barn i nästan alla åldrar, men varför säger man så? Varför har ordet bög blivit ett av de värsta orden …