Fråga mig bara

Debatt

DEBATT. Varför ska man behöva komma ut?

Vi lever i ett samhälle där normen är att vara heterosexuell cis-person, vilket gör att man måste komma ut om man är något annat. Och om man inte kommit ut ännu verkar folk känna att dom har rätten att kalla någon tjej, bara för att dom har en tjej-kropp, eller att kalla någon kille bara för att dom har en kill-kropp.

Jag förstår bara inte varför det ska vara så svårt att fråga. Varför ska man behöva komma ut för att alla ska fatta att du inte passar i kroppen du var född med? Det är så lätt, bara gå fram och fråga vilken könsidentitet någon har så svarar dom.

Jag lovar att du inte kommer att veta vilken könsidentitet någon har på grund av hur dom klär sig. Killar kan ha klänningar och kjolar och smink vare sig om dom var födda i en kill- eller tjej kropp. Samma med tjejer.

Snälla, fråga bara. Det är verkligen inte så svårt.

 

Tyra Öqvist

Foto: Wikipedia (Ailura); Conchita Wurst som vann melodifestivalen 2014

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Debatt
Är femtonåringar bra förare?

DEBATT. När man är 14 år och 9 månader får man ta lektioner inför AM-körkortet på en körskola. Sedan när man klarat kurserna måste man göra ett kunskapsprov och efter att man är 15 år och klarar man det så har man ett AM-körkort. Är utbildningen tillräcklig? Med ett AM-körkort …

Debatt
Jag blir så trött…

DEBATT. När jag gick på lågstadiet och en kille tog min mössa, ryckte mig i håret, snodde min penna var all respons jag fick från min lärare: ”Han gör det för att han gillar dig, killar är dåliga på att uttrycka sina känslor, han vill bara ha din uppmärksamhet”. Och …

Debatt
Konstgräs på fotbollsplan utanför Alpha!

INSÄNDARE. Idag finns det bara en asfaltsplan utanför Alpha. Det är därför inga är ute och kör fotboll på asfalten. Det gör att ungdomarna blir stillasittande och använder mobilen. För det första: Om skolan hade konstgräsplan istället för asfaltsplan skulle risken för att skada sig bli mindre för att underlaget …