Krönikor från årskurs nio!

Krönika

KRÖNIKA. Från och med den här veckan så kommer Redaktionen att publicera krönikor som elever i årskurs nio har skrivit under sina svenskalektioner.  

Varje månad kommer en av krönikorna som har publicerats att väljas ut som den bästa och belönas med en biocheck på 150 kronor. Det kommer alltså bli en krönika i februari, en krönika i mars, en krönika i april och en krönika i maj som får en biocheck. Jury är skolbibliotekarierna Anni och Jörgen.

Ni kommer att kunna läsa om vitt skilda ämnen under de här veckorna. Det är brännande ämnen i tiden, allt från djurrätt till homobofi till #metoo. Och alla är skrivna med engagemang och glöd!

Först ut är Sofia Isacsson (9a) med ”Hör ni hur sjukt det ni säger låter!”

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Sluta säg att Snape är en bra person

KULTUR/NÖJE. Varning för spoilers om man inte har läst alla Harry Potter böcker. Severus Snape är en väldigt välskriven karaktär. Från första boken sågs han bara som en mobbare men visade sen sig att vara en dubbelspion. Det var i sista boken som han hjälpte Fenixorden att vinna kriget. Men …

Krönika
Den enda folk pratar om…

KRÖNIKA. Corona, covid-19 har påverkat många liv, har tagit många liv. Människor sätts i karantän, människor väljer karantän, människor hamstrar mat, läkemedel och affärer står tomma. Covid-19. Jag följer inte aktivt nyheterna, varken innan den stora pandemin kom eller nu när den är här och flåsar oss i nacken. Jag …

Krönika
Läsning är inte bara ett roligt tidsfördriv

KRÖNIKA. Läsning är väldigt viktigt, det tror jag att de allra flesta vet. Men det som många inte vet är hur mycket läsningen kan påverka en person, hur mycket läsningen betyder för ens mentala utveckling och vad det egentligen är som läsningen påverkar. Läsning är viktigt, det är viktigt att …