Krönikor från årskurs nio!

Krönika

KRÖNIKA. Från och med den här veckan så kommer Redaktionen att publicera krönikor som elever i årskurs nio har skrivit under sina svenskalektioner.  

Varje månad kommer en av krönikorna som har publicerats att väljas ut som den bästa och belönas med en biocheck på 150 kronor. Det kommer alltså bli en krönika i februari, en krönika i mars, en krönika i april och en krönika i maj som får en biocheck. Jury är skolbibliotekarierna Anni och Jörgen.

Ni kommer att kunna läsa om vitt skilda ämnen under de här veckorna. Det är brännande ämnen i tiden, allt från djurrätt till homobofi till #metoo. Och alla är skrivna med engagemang och glöd!

Först ut är Sofia Isacsson (9a) med ”Hör ni hur sjukt det ni säger låter!”

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i April

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i april är… Ellen Enoksson med sin krönika ”Orättvisan som förföljer en hela livet”!!! Ellen vinner en biocheck som hen kan hämta ut i biblioteket på Alpha. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som publicerats. …

Krönika
Markägarnas värsta fiende hissar vit flagg!

KRÖNIKA. Nu nalkas våren, solen gör det den borde och den stora delen av vår befolkning som är pollenallergiker får sin årliga dos av rampljus. Just som jag skriver detta behöver behöver jag ducka för trötta humlor som kommer farande. För mig betyder det bara en sak, det är dags …

Krönika
Coronaviruset från yngres perspektiv

KRÖNIKA. I början skämtade jag om det men nu är det på riktigt, jag pratar om covid-19 även kallat coronaviruset. När jag först hörde talas om covid-19 så var jag inne och scrollade på Instagram när jag då fick upp en video när en person skämtade om det eftersom det …