Krönikor från årskurs nio!

Krönika

KRÖNIKA. Från och med den här veckan så kommer Redaktionen att publicera krönikor som elever i årskurs nio har skrivit under sina svenskalektioner.  

Varje månad kommer en av krönikorna som har publicerats att väljas ut som den bästa och belönas med en biocheck på 150 kronor. Det kommer alltså bli en krönika i februari, en krönika i mars, en krönika i april och en krönika i maj som får en biocheck. Jury är skolbibliotekarierna Anni och Jörgen.

Ni kommer att kunna läsa om vitt skilda ämnen under de här veckorna. Det är brännande ämnen i tiden, allt från djurrätt till homobofi till #metoo. Och alla är skrivna med engagemang och glöd!

Först ut är Sofia Isacsson (9a) med ”Hör ni hur sjukt det ni säger låter!”

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Krönika
Vinnaren i månadens krönika i maj!

MÅNADENS KRÖNIKA. Månadens krönika i maj är… Nada Almunajed med sin krönika ”Vad säger mitt utseende om vem jag är?”!!! Ellen vinner en biocheck som kan hämtas ut i biblioteket på Omega. Fredrik Ericsson på Södermanlands nyheter (se bild på honom nedan) har varit jury och läst alla krönikor som …

Krönika
Värsta miljöboven är du själv

KRÖNIKA. Häromdagen satt jag och mamma som vanligt spikade vid tv:n framför ett naturprogram. Det är numera något vi har satt i vana. Även fast vi har sett flertaliga naturprogram redan är vi alltid lika fascinerade av hur otroligt häftig naturen är och hur många speciella djur det finns runtom …

Krönika
Varför ska det här bestämma över min framtid?

KRÖNIKA. ”Tänk på din framtid Selma! Detta är bra att kunna när du går i gymnasiet! När du är vuxen så kommer du ångra att du inte jobbade hårdare och fokuserade bättre under lektionerna. Tänk på det du!” Under hela vår skolgång har vi fått höra saker som de här. …