Bokrecension av De kommer ändå inte tro mig

Recensioner
1

RECENSION.

De kommer ändå inte tro mig av Ulla M. Nissen

Boken handlar om en tjej som precis flyttat till en ny stad och börjat en ny skola. Hon kommer snabbt in i ett av de populäraste gänget och redan första veckan går hon på en fest. På festen händer det hon aldrig skulle trott, hon blir våldtagen av en kille i nian och hela hennes liv förändras helt. I boken får man följa hennes kamp mot alla tankar om att hon är äcklig och att det var hennes fel, dessutom får hon en ätstörning och allt blir fel. Som tur är finns det en person som får henne att fortsätta kämpa.

Jag tyckte boken var jättebra därför att boken är verklighetsbaserad och författaren skriver om tankar som många inte pratar om, tankar som är jätteviktiga. Jag tror boken kan hjälpa de som har varit med om samma sak och visa hur man kan gå vidare. Jag tycker också boken är bra för att det är en röd tråd igenom hela boken. Det är en bok man inte vill sluta läsa och det händer hela tiden nya saker.

Jag tycker du ska läsa boken för att den tar upp saker som folk inte vågar prata om och saker som är jätteviktiga. Boken är också viktig eftersom att den handlar om saker som händer i världen hela tiden, varje minut, och trots att det är många som tar upp det sker det aldrig någon förändring. Sen tycker jag att du ska läsa boken för att den väldigt bra och man fastnar i den direkt.

Betyg: 8/10

 

Isabelle Karlsson

Jag tycker att boken var crap. De kan vara de 221 mesta smärtsamma sidorna i mitt liv! Jag hade genat slutat läsa om det inte vore så att skolan tvingar oss att läsa den.

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kultur/nöje
Recension av Torka aldrig tårar utan handskar

RECENSION. Boken börjar med att en man ligger på sjukhus och har sina sista dagar där. Redan där blir man intresserad av vad som har hänt. Om mannen är sjuk eller inte och vill bara veta mer om varför en ung man håller på att dö. Boken är skriven av …

Recensioner
En roman om en våldtäkt – recension av Kort kjol

Författare: Christina Wahlden. Genre: Drama och tragedi.                                                                                                   Utgivningsdatum: 2010-08-11 Längd: 142 sidor.  Språk: Svenska. Myran är en helt vanlig tonårstjej som en dag firar med hennes klasskamrater att dom fått sommarlov.  Myran har långt blont hår och har på sig en röd kort kjol. Sent på kvällen börjar Myrans bästa …

Kultur/nöje
Recension av Frost 2

FILM. Den 27 november 2013 hade den animerade filmen Frost premiär runt om i världen. Frost är en berättelse som är löst baserat på HC Andersens saga ”Snödrottningen” från 1845. Filmen är skapad av Disney och regisserad av Chris Buck och Jennifer Leef. Filmen blev en stor succé och den …